Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Δύο δρόμοι

Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2011 έχει τις ιδιομορφίες του. Είναι το καταστατικό της οικονομικής πολιτικής μιας αποδεδειγμένα αντιλαϊκής κυβέρνησης, στο οποίο ενσωματώνονται τα εγκληματικά, για τα λαϊκά στρώματα, μέτρα που προβλέπονται στο μνημόνιο και προωθούνται οι απεχθείς και αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις για τη στήριξη του συστήματος. Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης από τις οποίες έχουν γονατίσει εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά, προκύπτει ένα μαύρο, κατάμαυρο, για το λαό, τερατούργημα.

Η κυβέρνηση, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, είναι αποφασισμένοι να σαρώσουν τα πάντα. Ασχετα από τα ψέματα που λένε δημόσια, η πολιτική τους θα επιφέρει νέα μείωση στα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Θα οδηγήσει στα ύψη την ανεργία, με δεκάδες χιλιάδες απολύσεις από το Δημόσιο. Θα προκαλέσει νέα αιμορραγία στο λαϊκό εισόδημα με τις νέες αυξήσεις του ΦΠΑ σε όλη την γκάμα των ειδών πρώτης ανάγκης. Θα αυξήσει τη φορολογική επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων με το νέο φορολογικό νόμο. Θα επιτείνει το οικονομικό πρόβλημα των λαϊκών νοικοκυριών, με την κατάργηση της φθηνότερης, σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης, τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Θα κάνει ακόμα πιο ακριβή τη δήθεν δημόσια και δήθεν δωρεάν υγειονομική και νοσοκομειακή περίθαλψη των εργαζομένων. Θα δημιουργήσει νέα αδιέξοδα στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων. Θα τσαλαπατήσει κυριολεκτικά ολόκληρο το λαό.

Ο δρόμος που ακολουθούν καταδικάζει το λαό οριστικά στη φτώχεια και στην ανέχεια, μόνο και μόνο για να γλιτώσει από την κρίση η πλουτοκρατία. Αυτό που επιδιώκουν με το τσάκισμα των λαϊκών στρωμάτων, είναι να συνεχιστούν κανονικά οι πληρωμές των δεκάδων δισεκατομμυρίων που δίνονται κάθε χρόνο στους άρπαγες των τραπεζών για τα χρέη που δημιουργεί η πολιτική στήριξης του κεφαλαίου. Να εξασφαλίσουν τις καινούριες φοροαπαλλαγές και τα νέα, πρόσθετα, κονδύλια για τη χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Να καθηλώσουν την τιμή της εργατικής δύναμης σε τέτοια επίπεδα, που να ευνοούν την κερδοφορία των επιχειρήσεων, ακόμα και σε συνθήκες κρίσης.

Τα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ ούτε τέλος έχουν, ούτε είναι προσωρινά. Οπως από την πρώτη στιγμή έχει προειδοποιήσει τους εργαζόμενους το ΚΚΕ, είναι μέτρα που θα μείνουν για πάντα και όσο δεν ανατρέπεται αυτή η κατάσταση, θα ...εμπλουτίζονται με νέα, ακόμα πιο αντιδραστικά, ακόμα πιο αντιλαϊκά. Η άρχουσα τάξη θα απεργάζεται συνεχώς ρυθμίσεις και μέτρα που θα μας κάνουν το βίο αβίωτο. Ο δρόμος αυτός μόνο δεινά και συμφορές θα φέρνει στο λαό.

Για τους εργαζόμενους, όμως, και τα άλλα λαϊκά στρώματα, υπάρχει και η άλλη προοπτική. Ο άλλος δρόμος ανάπτυξης. Ο δρόμος της απόρριψης των εκβιαστικών διλημμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ο δρόμος της χειραφέτησης από τα αφεντικά και τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας. Ο δρόμος της αντίστασης και της πάλης, για να διαμορφωθεί παντού λαϊκό μέτωπο πάλης και αντεπίθεσης. Για την προστασία των ανέργων, των χαμηλοαμειβόμενων, της λαϊκής οικογένειας. Για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι υπέρ των μονοπωλίων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ