Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μαύρο σε όποιον μαυρίζει τη ζωή μας

Η δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας ότι μετά τις εκλογές θα προωθηθεί για ψήφιση στη Βουλή νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, με το οποίο καταργούνται επί της ουσίας οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και επιβάλλονται μισθοί και μεροκάματα κάτω και από τα μίζερα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι η αντεργατική επίθεση δε θα σταματήσει. Το αντίθετο, θα βαθύνει και θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο, αφαιρώντας και την ελάχιστη προστασία των εργαζομένων. Η κυβερνητική απόφαση είναι παράλληλα ένα σήμα προς τη μεγαλοεργοδοσία για να μην αφήσει λίθο επί λίθου μέσα στα εργοστάσια.

Αποδεικνύεται ακόμα ότι η κυβέρνηση με σχέδιο και στρατηγική καθοδηγεί την αντιλαϊκή επίθεση με στόχο να σταθεροποιήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, αποσταθεροποιώντας τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, καταδικάζοντάς την στη μιζέρια και στην ανέχεια. Και αυτός είναι ο μεγάλος και πραγματικός κίνδυνος για τους εργαζόμενους, η αποσταθεροποίηση μέχρι και η πλήρης διάλυση των δικαιωμάτων τους, και όχι γενικά της χώρας, όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται και ανησυχεί μόνο για τη σταθεροποίηση της εξουσίας των μονοπωλίων, τη σταθερότητα της κερδοφορίας τους και σε αυτή ρίχνει βορά τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους, όλους τους ανθρώπους του μόχθου.

Και βέβαια η κυβέρνηση, η ΝΔ και οι δορυφόροι τους, ως εκπρόσωποι της εξουσίας των μονοπωλίων, κάνουν τη δουλειά τους. Αυτή άλλωστε είναι η αποστολή τους. Αυτοί που πρέπει να απαντήσουν και να πάρουν θέση την Κυριακή των εκλογών, είναι οι εργάτες και οι εργάτριες, οι άνεργοι, οι νέοι, όλοι οι εργαζόμενοι. Θα διευκολύνουν την κυβέρνηση στην επίθεσή της ή θα την εμποδίσουν; Θα αντισταθούν και θα παλέψουν ή θα φυγομαχήσουν καταδικάζοντας τους ίδιους και τα παιδιά τους; Οι εργαζόμενοι θα υπερασπίσουν τις Συμβάσεις Εργασίας, θα παλέψουν για να μη μειωθούν οι μισθοί και τα μεροκάματα; Θα αντισταθούν στη νέα επαχθή φορολογία, στις αυξήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στην αποδιάρθρωση της Υγείας και της Παιδείας; Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών και απ' αυτό δεν «ξεφεύγει» κανένας, ούτε με την αποχή από την κάλπη.

Και σε αυτό το δίλημμα μία μπορεί να είναι η απάντηση των ανθρώπων του μόχθου. Καταψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τα αναχώματά τους. Μαυρίζουμε στην κάλπη τους τοποτηρητές τους στους δήμους και στις περιφέρειες. Μαυρίζουμε την αντεργατική πολιτική, για να μη μαυρίσει η ζωή μας. Κυβέρνηση, ΝΔ και οι δορυφόροι τους πρέπει να ηττηθούν στην κάλπη για να χτυπηθεί και να ηττηθεί η πολιτική που εκπροσωπούν και εφαρμόζουν. Την Κυριακή οι εργάτες και οι εργάτριες κρατάνε στα χέρια τους ένα όπλο. Αυτό το όπλο δεν πρέπει να πάθει αφλογιστία. Ούτε να σκορπίσει στα αναχώματα του συστήματος. Το βόλι πρέπει να βαρέσει στην καρδιά το θηρίο και να γράφει «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την Κυριακή, πρέπει να ακουστεί μια λαϊκή ομοβροντία. Ισχυρό ΚΚΕ. Για να λουφάξουν οι εντολοδόχοι της αντεργατικής λαίλαπας. Να τρίξουν τα θεμέλια του καθεστώτος της σκληρής εκμετάλλευσης και της αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος. Για να γίνει ισχυρό το μετερίζι των αγώνων. Για να οπλιστεί ο λαός με θάρρος και κουράγιο, να βγει στο προσκήνιο διεκδικώντας αυτά που του ανήκουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ