Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ξεσηκωμός ή εξαθλίωση

Η φράση «ο κόμπος φτάνει στο χτένι», είναι μικρή για να δηλώσει τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Τα σχέδια της κυβέρνησης για αυξήσεις σε ρεύμα, ΦΠΑ και πετρέλαιο, ρίχνουν δυσβάσταχτο βάρος στο πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων και βάζουν τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, μπροστά στο πραγματικό δίλημμα των ημερών: Ξεσηκωμός ή εξαθλίωση.

Τα συλλαλητήρια, στις 23 Σεπτέμβρη, που συνδιοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ, για να αποτραπούν οι αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο θέρμανσης, ΦΠΑ, δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι γυναίκες και η νεολαία των λαϊκών στρωμάτων. Το δρόμο της αντίστασης και της ανυπακοής, του αγώνα και της αντεπίθεσης. Το δρόμο του κοινού μετώπου πάλης, που καλούνται πλέον να ορθώσουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα, ενάντια στον οδοστρωτήρα της επιθετικότητας του μαύρου μετώπου κυβέρνησης - ΔΝΤ - κομμάτων του ευρωμονόδρομου και συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Στη συντονισμένη και αμείωτη επίθεση που εξαπολύουν ενάντια στο λαό τα μονοπώλια κι οι υπηρέτες τους, ο λαός μπορεί να αντισταθεί και να απαντήσει μόνο με οργάνωση της αντιμονοπωλιακής του πάλης. Για την επιβίωση τη δική του, της οικογένειάς του, των παιδιών του. Να βάλουν εμπόδια στα σχέδια των κυβερνητικών επιτελείων, που με την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας θα εκτινάξουν την τιμή του ρεύματος ακόμη και κατά 66,7%. Με τη νέα φοροεπιδρομή θα εξανεμίσουν οριστικά το πενιχρό λαϊκό εισόδημα. Με την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης θα παρασύρουν το βιοτικό επίπεδο του λαού.

Για τούτο το λόγο η δράση του λαού, πρέπει να είναι συντονισμένη, όπως ακριβώς είναι συντονισμένη και η επίθεση που δέχεται. Με αιτήματα που να απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων. Να αξιοποιηθούν τα συλλαλητήρια στις 23 Σεπτέμβρη ως αγωνιστική αφετηρία για τη σφυρηλάτηση συντονισμένων, αντιμονοπωλιακών αγώνων των εργατών, αυτοαπασχολουμένων, φτωχομεσαίων αγροτών, γυναικών και νέων των λαϊκών στρωμάτων.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ, από κοινού σηκώνουν το «βάρος» της οργάνωσης του αγώνα. Το βάρος της ακατάπαυστης και διαρκώς αυξανόμενης - σε ποιότητα και ποσότητα - δουλειάς για την επιτυχία των συλλαλητηρίων. Σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνδικάτο, να συζητηθεί, να γίνει παντού δουλειά, να μοιραστούν οι κοινές ανακοινώσεις, να εμπεδωθεί παντού πως στις 23 Σεπτέμβρη, δε δίνεται μια ακόμη μάχη. Είναι ένας αγώνας, σε συνθήκες ριζικά διαφορετικές, όπου ο λαός πρέπει να περάσει απ' τη θέση του «κυνηγημένου», στη θέση του «κυνηγού». Και καθένας, καθεμιά από τα λαϊκά στρώματα που βλέπει το εισόδημά του να εξανεμίζεται από τη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του πρέπει να πάρει τη θέση του σ' αυτό το μετερίζι.

Κάθε εργάτης, αυτοαπασχολούμενος, φτωχός αγρότης, κάθε γυναίκα και νέος που προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα, έχουν χρέος να βρίσκονται εκεί, σε θέση μάχης και αντεπίθεσης, στα κοινά συλλαλητήρια, στον αγώνα. Να ακουστεί η βροντερή απάντηση. Να θεριέψει η φλόγα. «Ομπρός, παιδιά, και δε βολεί μονάχος του ν' ανέβει ο ήλιος», όπως έλεγε κι ο ποιητής.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ