Παρασκευή 18 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Δεν έχουν να πουν τίποτα... ;

Στην αρχή ο Ε.Γιαννόπουλος ήθελε να σύρει το «Ρ» στα δικαστήρια, επειδή η εφημερίδα... «τόλμησε» και δημοσίευσε ανακοίνωση της Πανθεσσαλικής Επιτροπής των αγροτών, στην οποία γινόταν λόγος για το πρόσωπό του! Πολλοί είπαν τότε - σχολιάζοντας αυτή την περίεργη αντίληψη του πρώην υπουργού περί της λειτουργίας του Τύπου - ότι πρόκειται, απλώς, περί ανδρός «ιδιόρρυθμου»... Εμείς, από την πλευρά μας τονίζαμε ότι πρόκειται, απλώς, περί της «εύρυθμης» συμπεριφοράς ενός αντικομμουνιστή και ότι βρισκόμαστε στην πρώτη φάση μιας μακράς αλυσίδας αυθαιρεσιών και αυταρχισμού.

Στη συνέχεια ο Ε. Γιαννόπουλος ήθελε να σύρει το «Ρ» στα δικαστήρια, επειδή η εφημερίδα... «τόλμησε» να καταγράψει στις σελίδες της τα γεγονότα που αφορούσαν στα όσα διαδραματίστηκαν πριν και κατά τη διάρκεια της δίκης του με τον υπερνομάρχη Αθήνας Θ. Κατριβάνο! Το σχόλιο που ακούστηκε τότε - από τους υπερασπιστές του Γιαννόπουλου και ως εκ τούτου έχοντες μια «ιδιόρρυθμη» αντίληψη περί δημοκρατίας - ήταν ότι ο πρώην υπουργός επέδειξε, απλώς, υπερβάλλουσα «παραξενιά»... Εμείς, από την πλευρά μας τονίζαμε ότι πρόκειται, απλώς, περί μιας «συνηθισμένης» υστερίας ενός αντικομμουνιστή και ότι η φάση της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής περνά σε ένα ποιοτικά ανώτερο στάδιο.

Κατόπιν, πριν μερικές μέρες ήρθε στην εφημερίδα κλητήριο θέσπισμα του Γιαννόπουλου κατά του «Ρ», με το οποίο θέλει να σύρει στα - ποινικά αυτή τη φορά (!) - δικαστήρια και από κει στη φυλακή (!) τον διευθυντή και τον εκδότη του «Ρ», μέλη του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚΕ, αντίστοιχα! Αιτία; Οτι ο «Ρ» κατέγραψε γεγονότα που αφορούσαν τον Ε.Γιαννόπουλο! Κάποιοι, αντί να σχολιάσουν τη νέα παρεκτροπή, περιορίστηκαν, απλώς, να παρακολουθούν αμίλητοι... Εμείς, από την πλευρά μας τονίσαμε, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η σιωπή συνιστά κάτι παραπάνω από απόδειξη συνενοχής σε μια επιχείρηση πλήρους αντιδραστικοποίησης της πολιτικής ζωής. Επιχείρηση που δείχνει να κορυφώνεται.

Με το δεύτερο κλητήριο θέσπισμα που ο «Ρ» δημοσιεύει σήμερα ολόκληρο, αυτή η περιλάλητη «ιδιορρυθμία» (όχι του Γιαννόπουλου, αλλά του πολιτικού συστήματος που τρέφει, γεννά και αξιοποιεί τους «Γιαννόπουλους») έδειξε όλο του το μεγαλείο. Τώρα πια έπεσαν και τα (ανύπαρκτα έτσι κι αλλιώς) προσχήματα, πίσω από τα οποία διεξάγεται και κορυφώνεται η πολιτική δίωξη κατά του ΚΚΕ και της εφημερίδας του. Διότι τώρα πια η ίδια η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να θεωρεί ποινικό αδίκημα μέχρι και την έκδοση ανακοινώσεων από την ΚΕ του ΚΚΕ!

Ακούγεται παράλογο, μοιάζει εξωφρενικό και απίθανο, αλλά είναι αλήθεια: Ο Ε.Γιαννόπουλος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ζητά τη δίκη και την καταδίκη του «Ρ», επειδή η εφημερίδα δημοσίευσε την ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ!!! Με άλλα λόγια, τώρα πλέον, στην εποχή του «δεύτερου κύματος του εκσυγχρονισμού», στην εποχή που κατά τα άλλα το ΠΑΣΟΚ διοργανώνει ημερίδες και χύνει κροκοδείλια δάκρυα, με θέμα την «ελευθερία του Τύπου»..., η έκδοση πολιτικών ανακοινώσεων εκ μέρους ενός πολιτικού κόμματος, θεωρείται ποινικώς κολάσιμη πράξη!!! Οτι το κόμμα αυτό είναι το ΚΚΕ, φυσικά, δεν είναι τυχαίο...

Δε χρειάζεται να προβούμε σε καταγραφή των διαπιστώσεων που προκύπτουν από τα παραπάνω. Τα συμπεράσματα, άλλωστε, είναι αυτονόητα. Εκείνο που θέλουμε είναι να θέσουμε ένα και μόνο ερώτημα: Τώρα που ένας βουλευτής φτάνει στο σημείο να μηνύει την εφημερίδα- όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, επειδή δημοσίευσε μια ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ (!!!), αλήθεια, η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, η ΚΕ της ΝΔ, η ΚΠΕ του ΣΥΝ (για να περιοριστούμε στα κόμματα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση) δεν έχουν να πουν κάτι;...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ