Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η απάτη της διαφάνειας

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση με αντιλαϊκές προθέσεις εκτοξεύει ένα πυροτέχνημα για να αποτρέψει την προσοχή απ' την ταξική υπέρ του κεφαλαίου πολιτική της. Κάπως έτσι πληροφορηθήκαμε προχτές απ' τον πρωθυπουργό «μέτρα υπέρ της διαφάνειας», δηλαδή την ανάρτηση στο διαδίκτυο πράξεων κι αποφάσεων της δημόσιας διοίκησης! Τώρα βέβαια πράξεις που έπρεπε να είναι κρυφές, θα παραμείνουν τέτοιες για την ασφάλεια του πολιτικού και οικονομικού συστήματός τους.

Πλην όμως, το περιεχόμενο της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται ούτε στο ελάχιστο να επηρεαστεί απ' τη δημοσιοποίηση αποφάσεων στο διαδίκτυο. Και είναι καθαρός εμπαιγμός σε βάρος των εργαζομένων να εξαγγέλλεται με τυμπανοκρουσίες ότι ναι μεν τα εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα θα καρατομούνται, αλλά με ...διαφάνεια, στο «φως» του διαδικτύου! Οτι θα επιβληθούν νέα χαράτσια, θα περικοπούν κοινωνικές δαπάνες, θα παγώσουν οι μισθοί, αλλά οι εργαζόμενοι θα έχουν την «πολυτέλεια» όλα αυτά να τα βλέπουν και αναρτημένα στο διαδίκτυο.

Ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε πού αποσκοπούν οι σχετικές διακηρύξεις, όταν χαρακτήρισε τη «διαφάνεια» προϋπόθεση για την «κοινωνική συνοχή». Δηλαδή, το «τυρί» στη «φάκα» για να εγκλωβιστεί η λαϊκή οργή και να εξασφαλιστεί η λαϊκή ανοχή, να μετριαστούν οι αντιδράσεις και οι διεκδικήσεις. Να καλλιεργηθεί στις λαϊκές συνειδήσεις η αυταπάτη ότι σε μια ταξική κοινωνία όλοι είναι δήθεν ίσοι και μπορούν να ασκούν έλεγχο.

Ηταν άλλωστε ενδεικτικό της «διαφάνειας» που ευαγγελίζονται όταν η τηλεοπτική μετάδοση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου διακόπηκε τη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσίαζε τα αποτελέσματα από την πρόσφατη συνεδρίαση του «Γιουρογκρούπ», όπου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε για την προώθηση επώδυνων για το λαό μέτρων. Η διαφάνεια τελειώνει εκεί όπου αρχίζει η ουσιαστική δουλειά υπέρ του κεφαλαίου. Αν νοιάζονταν για τη διαφάνεια τότε, αλήθεια, γιατί απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ να μεταδίδεται τηλεοπτικά το περιεχόμενο του «κοινωνικού διαλόγου» για το Ασφαλιστικό; Γιατί δεν ενημερώνουν το λαό τι ακριβώς συζητάνε τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις συνεδριάσεις της περιβόητης «Λέσχης Μπίλντερμπεργκ»; 'Η γιατί δε δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα αυτή η περιβόητη επιστολή Ερντογάν στον Γ. Παπανδρέου; Γιατί οι κρίσιμες και ουσιαστικές για τη ζωή του λαού αποφάσεις παίρνονται πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες στα ΕΚΟΦΙΝ, στα όργανα της ΕΕ, στις διαβουλεύσεις με εκπροσώπους μονοπωλιακών ομίλων;

Καμία έγνοια δεν έχουν για τη διαφάνεια. Το σύστημα της εκμετάλλευσης για να υπάρχει έχει ανάγκη την αδιαφάνεια, τα ψέματα, τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Ο ελληνικός λαός απ' την άλλη δεν έχει ανάγκη το διαδίκτυο για να μάθει την αλήθεια. Τη γνωρίζει γιατί τη ζει. Δε χρειάζεται να «σερφάρει» για να πληροφορηθεί κυβερνητικές πράξεις. Βλέπει τις συνέπειές τους σε κάθε πτυχή της ζωής του, κάθε στιγμή. Κάθε μέρα φτωχαίνει για να αυξάνονται τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Αν αυτά θα συνεχίσουν να αυξάνονται με λιγότερη ή περισσότερη διαφάνεια, αυτό καμία επίδραση δε θα έχει στη δική του δεινή θέση. Γι' αυτό οφείλει να γυρίσει την πλάτη στα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της κυβέρνησης. Ξέρει την κατάστασή του, καιρός να αποφασίσει να την αλλάξει, παίρνοντας τη ζωή του στα χέρια του. Με την πάλη του, με ενίσχυση του κόμματός του, του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ