Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ούτε ώρα χαμένη

Τέσσερα 24ωρα απομένουν μέχρι τη μέρα που θα ανοίξουν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών. Χρόνος που πρέπει με συγκεκριμένο σχέδιο και μαχητικότητα να αξιοποιηθεί στο έπακρο, ώστε να είναι όσο πιο δυνατή γίνεται η απάντηση του λαού στην αντιλαϊκή πολιτική, στην επίθεση που δέχεται και θα δεχτεί ακόμα πιο έντονα το επόμενο διάστημα. Κάθε δυνατότητα που εμείς αφήνουμε ανεκμετάλλευτη δίνει περιθώρια στους υπονομευτές των λαϊκών συμφερόντων να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους με αυταπάτες, εκβιαστικά διλήμματα, την τρομοκρατία, τον αποπροσανατολισμό.

Με τα «κόκκινα» ψηφοδέλτια στο χέρι, το «Ριζοσπάστη» με τα φυλλάδια του Κόμματος μα πάνω απ' όλα την πολιτική του πρόταση, τα μέλη και οι οπαδοί του Κόμματος μπορούμε και πρέπει να δώσουμε μέχρι τελευταία στιγμή ανυποχώρητη μάχη. Ενταγμένοι στο σχεδιασμό της ΚΟΒ ως τη μέρα της κάλπης, στους στόχους που σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο έχουμε βάλει μέχρι τελευταία στιγμή, να μην περάσει ίχνος χαλαρότητας ή επανάπαυσης. Αντίθετα. Με απαιτητικότητα και στοχοπροσηλωμένα χρειάζεται να δώσουμε σθεναρά τη μάχη με το ψηφοδέλτιο. Να μη χαθεί ούτε μια ώρα, ούτε ένα λεπτό.

Εντείνουμε τη δουλειά με κάθε εργάτη και εργάτρια, κάθε υπάλληλο, φτωχό αγρότη, συνταξιούχο, μικρό επιχειρηματία, κάθε νέο και νέα, που συναντηθήκαμε στους αγώνες. Να ψηφίσουν θαρρετά και να κάνουν το τολμηρό βήμα όλοι όσοι το είχαν σκεφθεί στις προηγούμενες εκλογικές μάχες και δεν το αποφάσισαν. Τα εργατικά - λαϊκά στρώματα που ψήφιζαν έως τώρα ΝΔ και προδόθηκαν. Ολοι εκείνοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που πρέπει να σκεφτούν ότι δεν υπάρχει το μη χειρότερα. Οι αριστεροί, προοδευτικοί, ριζοσπάστες, που απογοητευμένοι από τις διεθνείς εξελίξεις διάλεξαν να δοκιμάσουν και άλλους δρόμους, εκσυγχρονιστικούς, ανανεωτικούς, όπως τους έλεγαν και διαψεύστηκαν.

Ολοι αυτοί, να δώσουν απάντηση στους εκβιασμούς που καλλιεργούν οι υποστηρικτές του κεφαλαίου. Οσοι βγάζουν σημαντικά συμπεράσματα, και αντιλαμβάνονται πως οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου υπονομεύουν τα συμφέροντά τους, και καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα της λαϊκής αντίστασης, αλλά διστάζουν να κάνουν το βήμα, δέχονται ισχυρές πιέσεις από τα ιδεολογήματα και τους μηχανισμούς των δυνάμεων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στηρίζουν τα μονοπώλια. Αναντικατάστατος οδηγός είναι η πείρα των εργαζομένων. Πείρα που είναι σημαντική όχι μόνο για την επιλογή ψήφου την Κυριακή, αλλά για την επιλογή, την ευθύνη που καλείται να αναλάβει από τις 5 Οκτώβρη, ώστε να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για να βάλουμε εμπόδια στα χειρότερα, για τη διεκδίκηση ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του. Αλλωστε με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα οι κομμουνιστές και οι σύμμαχοί τους καταρτίζουν, υλοποιούν και αποτιμούν τη δουλειά για την εκλογική μάχη.

Δουλειά που με την κουβέντα για το «τι θα ψηφίσεις», υποτάσσεται στην επιδίωξη να ωριμάσουν όσο περισσότερες συνειδήσεις γίνεται, να βαθύνει πολιτικά ο προβληματισμός του λαού. Να απορρίψουν οι εργαζόμενοι την απάτη του «κάντε θυσίες για να κερδίσουμε όλοι». Να χρεοκοπήσει το ιδεολόγημα της ταξικής συνεργασίας. Να αντιληφθούν ποιες είναι και πόσο μπορούν να αναπτυχθούν οι παραγωγικές δυνατότητες που γεννά η δική τους δουλειά αλλά υπονομεύει η οικονομία που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα». Γι' αυτό, κανένα λεπτό χαμένο. Κάθε φωνή που στις 4 Οκτώβρη θα ακουστεί για πρώτη φορά ή ακόμα πιο δυνατά υπέρ του ΚΚΕ, είναι φωνή που αύριο μπορεί να ηχήσει βροντερά για την προοπτική.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ