Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ωρα ευθύνης

Στην τελική ευθεία για την κάλπη, μια κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση και οι άνθρωποι του μόχθου πρέπει να σκεφτούν και να αποφασίσουν. Με κριτήριο τις δύο ριζικά αντίθετες - από άποψη ταξικών συμφερόντων - πολιτικές, τους δύο δρόμους ανάπτυξης, αυτόν των μονοπωλίων και αυτόν του λαού. Η πλουτοκρατία φαίνεται να επιλέγει το άλλο κόμμα της, το ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση. Λένε ανοιχτά ότι το πρόγραμμά του είναι και δικές τους θέσεις. Η ΝΔ δεν μπορούσε να συνεχίσει την επιβολή των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων γιατί διόγκωσε τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Το ΠΑΣΟΚ έχει την ίδια πολιτική με τη ΝΔ και ξέρει ταυτόχρονα την τέχνη της λαϊκής παραπλάνησης. Μιλά για άλλη αντίληψη στην ανάπτυξη απ' αυτήν της ΝΔ. Μέγα ψέμα. Το ΠΑΣΟΚ έχει επίσης ισχυρό μηχανισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα για να υπονομεύσει τις λαϊκές αντιστάσεις και διεκδικήσεις. Εχει στη διάθεσή του ενάντια στο λαϊκό κίνημα αποτελεσματικούς μοχλούς υπονόμευσης των αγώνων, τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, τη ΓΕΣΑΣΕ, την ΠΑΣΕΓΕΣ. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μάλιστα πρόλαβε να εκφράσει τη θετική του άποψη για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλήθεια από αυτήν που υποστηρίζει το ΚΚΕ, ότι ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπάρχει μία μόνο διαφορά: Η κατάληψη του κυβερνητικού θώκου. Ποιος από τους δύο θα συμβάλει καλύτερα στο ξεπέρασμα των δυσκολιών του αστικού πολιτικού συστήματος χειραγωγώντας λαϊκές δυνάμεις, στην αντιλαϊκή πολιτική. Το έχει ανάγκη το σύστημα, ιδιαίτερα τώρα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Επομένως, σήμερα δεν δικαιολογούνται οι αυταπάτες του μικρότερου κακού. Είναι λογική καταστροφική και επιζήμια. Δεν αξίζει τον κόπο σήμερα κανείς να σκέφτεται σε ποιο κόμμα θα δώσει την ψήφο του κάτω από το εκβιαστικό δίλημμα ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, να ψάχνει τι διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Και τα δύο είναι κόμματα των μονοπωλίων.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης. Περιθώρια να είναι το ΠΑΣΟΚ λιγότερο αντιλαϊκό από τη ΝΔ δεν υπάρχουν. Στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη δίνεται η ευκαιρία να εκφρασθεί η δύναμη του λαού, δίνοντας δύναμη στη δύναμή του, με ψήφο στο ΚΚΕ. Να πάνε οι άνθρωποι του μόχθου με ψηλά το κεφάλι, να μη φοβηθούν. Να κάνουν το βήμα τώρα, με το βλέμμα στο αύριο. Να σκεφθούν ποιον θα έχουν στο πλευρό τους την επόμενη μέρα. Οσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η δική τους αντίσταση, ο δικός τους αγώνας.

Ας σκεφτούμε. Η αταλάντευτη επιθετική πολιτική στάση του ΚΚΕ σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η ακούραστη δράση του ταξικού εργατικού κινήματος και του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ για το κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τους μικρούς επιχειρηματίες, δυσκόλεψαν, καθυστέρησαν την εφαρμογή κάποιων αντιλαϊκών μέτρων. Το αστικό πολιτικό σύστημα έχει δυσκολίες να χειραγωγεί λαϊκές δυνάμεις στην πολιτική της πλουτοκρατίας και πρέπει να τις κάνουμε τεράστιες κάνοντάς τους το βίο αβίωτο.

Στις 5 του Οκτώβρη όταν θα υπάρχει η πιο σφοδρή επιδρομή πρέπει να οργανωθεί μια λαϊκή αντιπολίτευση, που θα προσπαθεί να βάλει εμπόδια, να κερδίσει χρόνο ο λαός, για να οργανώνει και την αντεπίθεση. Να γιατί χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ. Να γιατί χρειάζεται χειραφέτηση από την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, λαϊκή αυτοδυναμία, ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα, ενιαίο μέτωπο εργατών - φτωχών αγροτών - αυτοαπασχολούμενων της πόλης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ