Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στην αντεπίθεση!

Δυο παράλληλες «πραγματικότητες» καταγράφονται αυτές τις μέρες στην πολιτική επικαιρότητα και τα ΜΜΕ. Από τη μια, ο ψευτοκαυγάς που έχουν στήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πάνω στο υπαρκτό σκάνδαλο της πολυεθνικής «Ζήμενς», με κύριο πεδίο αντιπαράθεσης το αν θα εκδοθεί ή όχι ο Χριστοφοράκος στην Ελλάδα και το ποιος δημιουργεί με τις κινήσεις και τα λόγια του τις περισσότερες εντυπώσεις μέσα από το βούρκο του χρηματισμού και της διαπλοκής, στον οποίο κολυμπάνε από κοινού οι εταίροι του δικομματισμού. Στο φόντο αυτής της ψευδεπίγραφης διαμάχης οξύνεται και η κόντρα για την ημερομηνία των εκλογών. Κόντρα που διατηρεί τη δική της αυτοτέλεια και επανέρχεται κάθε φορά που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στριμώχνονται πολιτικά και θέλουν να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση σε ζητήματα ζωτικής σημασίας για το κεφάλαιο και την κερδοφορία του.

Στον αντίποδα αυτής της αρρωστημένης κατάστασης υπάρχει η καθημερινότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα και η οποία μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται. Αρκεί να ανατρέξει κανείς στους αντιδραστικούς νόμους των τελευταίων μηνών για να αντιληφθεί το μέγεθος της επιθετικότητας της κυβερνητικής πολιτικής. Νόμοι που αφορούν στα εργασιακά και τα ασφαλιστικά, την Υγεία και την Παιδεία, τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, πέρασαν αβρόχοις ποσί από τη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζεται λαλίστατο όταν πρόκειται να πει την ατάκα του στο δικομματικό θέατρο για την υπόθεση Χριστοφοράκου, ψέλλισε μόνο μερικές διαχειριστικές αντιρρήσεις στα νομοσχέδια της ΝΔ, καταθέτοντας παράλληλα προτάσεις στρατηγικά ταυτισμένες με αυτές της ΝΔ.

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε στη Βουλή την τροπολογία που ορίζει ότι ο καθορισμός των ΒΑΕ θα γίνεται στο εξής με Κοινή Υπουργική Απόφαση, χωρίς να διαφωνεί στο ελάχιστο για την ανάγκη να πετσοκοπούν τα ΒΑΕ και έχοντας συμβάλει το ίδιο και με νόμους στην αναμόρφωση της σχετικής λίστας προς όφελος της μεγαλοεργοδοσίας. Αντίστοιχη ήταν και παραμένει η στάση του ΠΑΣΟΚ και στα άλλα ζητήματα που αφορούν σε αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους. Για όλα αυτά, τα κυρίαρχα ΜΜΕ ελάχιστα βρήκαν να πουν και να γράψουν. Συγκαλύπτουν συνειδητά την επί της ουσίας συμφωνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα μέτρα που πριμοδοτούν το κεφάλαιο, υπερτονίζοντας, ο καθένας για λογαριασμό της παράταξης που υπηρετεί, τις όποιες δευτερεύουσας σημασίας διαφορές τους. Επιδιώκουν και μ' αυτόν τον τρόπο να εγκλωβίσουν τις λαϊκές συνειδήσεις στη λογική του καλύτερου διαχειριστή.

Το δίλημμα για τους εργαζόμενους σήμερα δεν είναι αν θα έρθει ή όχι ο Χριστοφοράκος στην Ελλάδα. Ούτε το ποιος από τους δυο πήρε περισσότερα χρήματα από τη «Ζήμενς». Το πραγματικό ζητούμενο για το λαό, η στάση που απαντάει στα πραγματικά του συμφέροντα και τις ανάγκες, είναι να αξιοποιήσει στο έπακρο τα πολιτικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την υπόθεση των σκανδάλων. Να τα μετατρέψει σε όπλο ενάντια στα κόμματα που υπηρετούν και αναπαράγουν ένα πολιτικό σύστημα σάπιο μέχρι το μεδούλι. Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης ευθύνης. Να πάρουν οι εργαζόμενοι και ο λαός την υπόθεση στα χέρια τους. Να οργανώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά την πάλη τους για τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και άλλα ζητήματα, βάζοντας στο στόχαστρο την αντιδραστική πολιτική που υπηρετούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ