Τετάρτη 27 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Γιατί ΚΚΕ

Στην τελική ευθεία για την κάλπη, οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να σκεφτούν και να κρίνουν. Πόσο θα αποδυναμώσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πόσο ενισχυμένο θα είναι το ΚΚΕ. Ενισχύοντας το ΚΚΕ ενισχύουν τη δύναμή τους, τη δύναμη του λαϊκού κινήματος να αποτρέψει τα χειρότερα, να φέρει και κατακτήσεις. Γιατί το ΚΚΕ βρίσκεται έξω από τα εργοστάσια, από κάθε τόπο δουλειάς για να επαναπροσληφθούν απολυμένοι. Γιατί βρίσκεται μπροστά στην πάλη για σταθερή δουλειά και μεροκάματο, για ασφάλιση και αξιοπρεπή σύνταξη, για αποκλειστικά δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια για όλους. Γιατί αγωνίζεται ενάντια στο ΝΑΤΟ, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Είναι το μόνο κόμμα, που μπορεί να συμβάλει στην ανασύνταξη του κινήματος σε ταξική κατεύθυνση γιατί δεν έχει δεσμεύσεις με το κεφάλαιο. Δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, όπως τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Αντιτάχθηκε στην ΕΕ και τη Συνθήκη του Μάαστριχ, που ψήφισαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, το θεμέλιο όλων των αντιλαϊκών πολιτικών. Αποκάλυψε ότι η ΕΕ δεν είναι μονόδρομος για το λαό, είναι ένωση των μονοπωλίων, ενάντια στους λαούς.

Ισχυρό ΚΚΕ σήμερα, σε συνθήκες κρίσης, σημαίνει ισχυρό λαϊκό κίνημα σε αντιμονοπωλιακή ρότα. Σημαίνει δύναμη στην πάλη ενάντια σε κάθε πολιτική διαχείρισης που είναι αντιλαϊκή. Που συμβάλλει στον αγώνα κόντρα στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία. Σημαίνει δύναμη στον αγώνα για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία, στη διεκδίκηση για την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας.

Ισχυρό ΚΚΕ σε ψήφους και ποσοστά. Γιατί δε θα μειώσει απλά τη δύναμη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά θα κάνει πιο αδύναμη την κυβέρνηση, όποια και αν είναι, επομένως θα δημιουργεί μεγαλύτερη δυσκολία στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Θα συμβάλλει και στη μεγαλύτερη αδυναμία τους να χειραγωγούν λαϊκές συνειδήσεις. Επομένως, και το εργατικό λαϊκό κίνημα θα ασκεί μεγαλύτερη πίεση για να παρεμβάλλει εμπόδια στα κόμματα εξουσίας και μπορεί να έχει και κατακτήσεις.

Ισχυρό ΚΚΕ. Θα συμβάλλει όχι μόνο στην πολιτική και ιδεολογική χειραφέτηση από την αστική πολιτική, αλλά και στην προώθηση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Απ' αυτό αρχίζει η εναλλακτική λύση, που φτάνει στη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία. Γιατί μπροστά στο λαό, δύο δρόμοι ανάπτυξης υπάρχουν: Ο ένας είναι αυτός που γνωρίζουμε καλά, ο δρόμος που καθορίζεται από τις ανάγκες και τα συμφέροντα των μονοπωλίων, που νόμο έχει το κέρδος. Και ο άλλος, αυτός που καθορίζεται από τη συνεχή ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών, ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία.

Η αστική τάξη φοβάται το ισχυρό ΚΚΕ, γιατί φοβάται τη λαϊκή δύναμη, τη λαϊκή πάλη που θα ενταθεί σε συνθήκες κρίσης και μπορεί να βάλει φραγμούς στην επίθεσή της. Πολύ περισσότερο, να δημιουργεί ρήγματα στην πολιτική της, στο πολιτικό της σύστημα, τέτοια που μπορούν να συμβάλλουν στο άνοιγμα του δρόμου για την κατάργησή της. Ο λαός να την τρομάξει όσο γίνεται πιο πολύ και στην κάλπη. Θα ενισχυθεί η δική του δύναμη για το δικό του μέλλον. Να γιατί έχουν συμφέρον οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι ΕΒΕ, από ένα ισχυρό ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ