Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συνεχίζουμε αποφασιστικά οργανωμένα

Με στέρεα βήματα το εργατικό και συνολικά το λαϊκό κίνημα πορεύτηκε χτες στους δρόμους της Αθήνας, όπως σε άλλες 66 πόλεις της χώρας, στέλνοντας πολυσήμαντο μήνυμα. Αυτό που μυριόστομα αντιλάλησε σε δρόμους και πλατείες, είναι ότι μπορούμε, συγκροτημένα, μαζικά και περιφρουρημένα να κλείσουμε το δρόμο σε όλους αυτούς τους μηχανισμούς που γεννάνε και διαχέουν τη βία, την καταστολή και την κρατική τρομοκρατία. Με θάρρος και αποφασιστικότητα, οι απεργοί εργαζόμενοι, οι νέοι απάντησαν σε όσους τους θέλουν να σκύβουν το κεφάλι και έδειξαν ότι μέσα στο λαό βρίσκονται αυτές οι δυνάμεις που μπορούν να βάλουν φραγμό και τελικά να ανατρέψουν τα σχέδια της άρχουσας τάξης. Αυτή η κινητοποίηση ήταν αποτέλεσμα της οργανωμένης μαζικής δουλειάς των ταξικών συνδικάτων, των μαζικών διαδικασιών των μαθητών, των φοιτητών, των σπουδαστών. Που αποφάσισαν να δράσουν κατά της στρατηγικής της πλουτοκρατίας και να περιφρουρήσουν αυτή τη δράση τους.

Κυβέρνηση, κατασταλτικοί μηχανισμοί, τα κόμματα που υπηρετούν το σύστημα και οι κάθε είδους κουκουλοφόροι, πήραν χτες από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, όπως άλλωστε και κατά την προηγούμενη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, ένα πολύ καλό μάθημα. Ολοι αυτοί, όταν ο λαός βγαίνει στους δρόμους, βλέπουν ότι είναι λίγοι απέναντι στο οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα που βιώνουν τα αδιέξοδα όπου τους οδηγεί η πλουτοκρατία, μπορούν να βάζουν φραγμό στα αντιδραστικά σχέδια, να οργανώνουν την αντεπίθεση. Είναι μεγάλο κέρδος για όλο το λαό, όταν το λαϊκό κίνημα βγαίνει με ψηλά το κεφάλι μέσα από μια τέτοια δοκιμασία. Βγαίνει δυναμωμένο με αναβαπτισμένη την πίστη να παλέψει για τους στόχους του.

Αυτή είναι η απάντηση στους μηχανισμούς που όπλισαν το χέρι του δολοφόνου του νεαρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς και τα παρελκόμενά τους, είτε με κουκούλες είτε χωρίς, που υπηρετούν την πολιτική της άρχουσας τάξης σε βάρος της ζωής και των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων. Ο αυταρχισμός και η κρατική καταστολή πάνε μαζί με τις αντιλαϊκές πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων και των κομμάτων του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που καθημερινά ματώνουν τα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, που κακοποιούν και κουρελιάζουν τη ζωή και τα όνειρα της νέας γενιάς. Ολοι αυτοί στοχεύουν και προσδοκούν στην ανάσχεση της λαϊκής αγανάκτησης. Με περισσότερη ορμή, με μεγαλύτερη ωριμότητα, με καθαρό το ταξικό μέτωπο βγαίνουμε μπροστά και προχωράμε. Σήμερα τόσο οι λαϊκές ανάγκες όσο και οι συνθήκες που διαμορφώνονται κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη μαζικής λαϊκής δράσης. Είναι η ώρα του οργανωμένου μαζικού κινήματος σε όλους τους χώρους, δουλειάς, ζωής και δράσης του λαού και της νεολαίας.

Η λαϊκή οργή μπορεί και πρέπει να γίνει ο καταλύτης για την παραπέρα πολιτικοποίηση των προβλημάτων των εργαζομένων, μέσα από μαζικές διαδικασίες συσπείρωσης, συντονισμού και αγώνα με οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά αιτήματα. Οι εργαζόμενοι τ' άλλα λαϊκά στρώματα να πυκνώσουν τα συνδικάτα, να βγουν ακόμη πιο μαζικά στο προσκήνιο, να βάλουν τη σφραγίδα τους στις πολιτικές εξελίξεις σε όφελός τους. Αυτό είναι το κάλεσμα και η πολιτική του ΚΚΕ, για επαγρύπνηση, ετοιμότητα και αγώνα. Ο λαός και η νεολαία μπορούν να μετατρέψουν την οργή τους, για όλα όσα συμβαίνουν, σε ορμητική πολιτική δράση και σε δύναμη ανατροπής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ