Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ,

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΝΤΙΝΑΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ποy έφυγε από τη ζωή στις 10 Φλεβάρη 2000, ο Γιάννης και η Αθανασία Μαλαμά προσφέρουν 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου.

  • Επίσης στη μνήμη της Ντίνας Πανταζοπούλου, ο Φώτης και η Μαρία Μητσάκου πρόσφεραν 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου.

* * *

Φωτ

Σήμερα, 16 Φλεβάρη συμπληρώνονται 6 μήνες από το θάνατο του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΤΣΙΑΔΗαπό το Αργος Ορεστικό Καστοριάς, μέλους του ΚΚΕ και ανάπηρου της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο η σύζυγός του Αλεξάνδρα Δημτσιάδη, προσφέρει στη ΝΕ Καστοριάς 50.000 δρχ.

* * *, 1

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν σήμερα 16 Φλεβάρη, 7 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μου και από τους συντρόφους του, ο αγαπημένος σύντροφός μου ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΥΝΟΤΡΟΥΛΙΑΣ. Γεννήθηκε στις Βελεσιώτες και ως απόφοιτος Γυμνασίου μπήκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών, από την οποία αποτάχτηκε ως ιδεολόγος κομμουνιστής.

Στην Κατοχή ήταν πολιτικός καθοδηγητής στην ομάδα Βελουχιώτη.

Ολη του τη ζωή την πέρασε αγωνιζόμενος για τα ιδανικά του ΚΚΕ μέσα στην εργατική τάξη.

Ως συνταξιούχος διετέλεσε πρόεδρος των συνταξιούχων Βύρωνα.

Στη μνήμη του προσφέρω 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζ.Π. Βύρωνα για τον εκλογικό αγώνα.

Αγγελική Ξυνοτρούλια

* * *

Φωτ.

Εντελώς ξαφνικά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο έφυγε από τη ζωή ο ακούραστος κομμουνιστής ΜΗΤΣΟΣ ΡΟΚΚΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, στις 9 Φλεβάρη 2000. Το αγωνιστικό μητρώο του δείχνει αλύγιστο, μετά από πολύχρονες φυλακές και ταλαιπωρίες, ως το τέλος της 80χρονης ζωής του.

Η παρουσία του σε όλες τις εκδηλώσεις του ΚΚΕ ήταν φανερή, πάντα από τους πρώτους. Αλλά και στο Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ, με τη συμμετοχή του στη χορωδία του Παραρτήματος με το βιολί του, ο αυτοδίδακτος στις φυλακές βιολιστής Μήτσος, έδινε ζωή σε κάθε εκδήλωσή του.

Ακόμα ο ακούραστος κομμουνιστής Μήτσος τιμήθηκε από τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας Λάρισας, με την εκλογή του ως προέδρου των ΚΑΠΗ Λάρισας.

Στη μνήμη του προσφέρω στη ΝΕ Λάρισας 10.000 δρχ. και άλλες 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ.

Ζαχαρίας Φουντουλάκης

  • Στη μνήμη του θείου μου Μήτσου Ρόκκου προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 10.000 δρχ. και 10.000 δρχ. στη ΝΕ Λάρισας

Στέλλα Φουντουλάκη

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπητός μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1942. Γεννήθηκε το 1917 στη Δεσκάτη Γρεβενών σε εργατοαγροτική οικογένεια. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, καθώς ορφάνεψε σε ηλικία 12 χρόνων και έμεινε προστάτης πενταμελούς οικογένειας.

Πήρε μέρος στον πόλεμο του '40-'41, στην Κατοχή ήταν στον εφεδρικό ΕΛΑΣ.Το 1947 αναγκάστηκε να καταφύγει στα βουνά μαζί με τα δύο αδέρφια του. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες στο Γράμμο και στο Βίτσι.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία παντρεύτηκε τη Σταματία και είχαν δύο παιδιά.

Το 1982 επαναπατρίστηκαν και ζούσαν στην Κατερίνη.

Στη μνήμη του η σύζυγός του, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ που πέθανε ξαφνικά στις 23 Γενάρη 2000 σε ηλικία 79 χρόνων, κατοικούσε στο Χαλάνδρι. ΕΛΑΣίτης στην Κατοχή, μετά τη Βάρκιζα, στάλθηκε και αυτός στη Μακρόνησο. Εκεί βρεθήκαμε μαζί, στο «νέο Παρθενώνα», όπως έλεγε ο Π. Κανελλόπουλος, που ήταν τόπος βασανιστηρίων για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Αφεθήκαμε ελεύθεροι και οι δύο μαζί το 1950. Γίναμε φίλοι, κουμπάροι, μεγαλώσαμε μαζί τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Στην κηδεία του Ηλία Σταυρόπουλου, εκτός από την οικογένειά του, παραβρέθηκαν και τίμησαν το νεκρό αγωνιστή πολλοί κάτοικοι του Χολαργού και του Κάτω Χαλανδρίου.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Χρήστος Καρατζάς Φιλόλαος, ανθυπολοχαγός, διοικητής λόχου στο 7ο σύνταγμα του ΕΛΑΣ Εύβοιας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ