Τετάρτη 14 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Κάτω τα χέρια από την Κούβα

Κάτω τα ξερά σας από την Κούβα, βάρβαροι. Ξεσαλώσατε για καλά. Ακόμα το αίμα κυλάει ατέλειωτο στους δρόμους της Βαγδάτης και των άλλων πόλεων. Ακόμα τα πτώματα περιμένουν άταφα στις γωνιές. Ακόμα η μπόχα τους περονιάζει τα ρουθούνια και το πλιάτσικο συνεχίζεται στα μουσεία και τις βιβλιοθήκες. Και η δίψα σας είναι ακόρεστη, άθλια υποκείμενα.

Ψάχνετε για αντιπερισπασμό. Ψάχνετε να μετριάσετε στην παγκόσμια κοινή γνώμη τις εντυπώσεις από τις φρικτές σας πράξεις. Τα χέρια σας στάζουν ακόμα αίμα και τα όπλα σας βγάζουν ακόμα καπνό. Ποιοι είστε εσείς φαρμακερά φίδια; Περισσότερο από 40 χρόνια προσπαθείτε, με καταχθόνια και ύπουλα σχέδια, με εμπάργκο κι άθλιες υπονομεύσεις, να ανατρέψετε την Κουβανική Επανάσταση.

Δε σας βγήκε κι ούτε θα σας βγει ποτέ. Μην περιμένετε!

Κάτω τα χέρια από την Κούβα, υποκριτές και φαρισαίοι μέντορες. Αιματοκυλήσατε όλον τον κόσμο, κρατάτε το λαό σας στην άγνοια και την παραπληροφόρηση, τους τρέφετε με κουτόχορτο κι έχετε το θράσος να μιλάτε για Ανθρώπινα Δικαιώματα. Εξάγετε Δημοκρατία. Εσείς που τη θανατική ποινή την έχετε ψωμοτύρι στις περισσότερες πολιτείες.

Ποια Ανθρώπινα Δικαιώματα; Αυτά που τηρείτε, εφαρμόζετε και σέβεστε εσείς; Αντικρίστε πρώτα το χρώμα που έχουν οι παλάμες σας και μετά μιλήστε μας για Ανθρώπινα Δικαιώματα!

Ευκαιρία περιμένανε. Αφορμή ζητούσαν και οι άλλοι «ταγοί της Δημοκρατίας». Ας το καταλάβουν επιτέλους οι «Πασών των Δημοκρατιών» επικριτές, αυτοί που αρέσκονται να κρατάνε την ξίκικη ζυγαριά κατά πώς τους συμφέρει. Αυτοί που μιλάνε για Ανθρώπινα Δικαιώματα και οι ίδιοι καταπατούν στη χώρα τους.

Θέλουνε την Κούβα του χεριού τους. Μπείτε σκύλοι κι αλέστε, όπως ήτανε παλιά.

Θέλουνε την Κούβα με το κεφάλι σκυφτό. Προσκυνημένη και ταπεινωμένη να εκλιπαρεί τη συγγνώμη τους και την άφεση αμαρτιών.

Η Κούβα πολέμησε, αγωνίστηκε, στερέωσε και εδραίωσε την επανάστασή της στις συνειδήσεις όλου του κόσμου, κάτω από τις πιο αντίξοες και αντιδραστικές συνθήκες, κάτω από τα σαγόνια του καρχαρία!

Η Κούβα πάλεψε κι άνοιξε το δρόμο προς το Σοσιαλισμό, την Εθνική της Ανεξαρτησία και Αξιοπρέπεια.

Η Κούβα έγινε το παράδειγμα όλων των αγωνιζόμενων λαών.

Η Κούβα είναι μέλος του ΟΗΕ. Ελεύθερο κι Ανεξάρτητο κράτος. Εχει τη δική της νομοθεσία και δε συμμορφώνεται προς τα υποδείξεις. Οι δίκες έγιναν με όλους τους κανόνες της Ηθικής και του Δικαίου. Με πόρτες ανοιχτές και συνήγορους υπεράσπισης και αποδείχτηκε η δίκαιη καταδίκη τους.

Επτά πειρατείες κουβανικών αεροπλάνων και πλοίων τους τελευταίους μήνες. Εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία προβοκατόρικων και ανατρεπτικών πράξεων.

Γιατί στην Κουβανική Επανάσταση έχουν γνώση οι φύλακες. Δε θα επιτρέψουν ποτέ να γίνει στον τόπο τους, αυτό που έγινε στη Σοβιετική Ενωση, στη Χιλή και που πήγε να γίνει στη Βενεζουέλα. Να την ανατρέψουν από μέσα, σκαρώνοντας χειραγωγημένη και καλοπληρωμένη αντιπολίτευση. Κατασκευασμένους αντιφρονούντες και «αγανακτισμένους» πολίτες, εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου, πράκτορες, κατασκόπους και σαμποτέρ.

Εμείς, ο απλός εργαζόμενος λαός βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό της Κούβας. Οσο για εσάς, σκούριασε το κλειδί του παραδείσου και δε θα μπείτε ποτέ στις ψυχές και τις συνειδήσεις των απλών ανθρώπων.


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ