Κυριακή 10 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολά Σαρκοζί

Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Ακάθεκτος φαίνεται να προχωρά ο Γάλλος Πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και αποφασιστικότερος στη διεκδίκηση καλύτερης θέσης για το γαλλικό ιμπεριαλισμό. Μετά και τις συμφωνίες του Προέδρου με τις αραβικές χώρες, που θα αποφέρουν πακτωλό χρημάτων στο γαλλικό κεφάλαιο επεκτείνεται και η παρέμβαση σε άλλες χώρες, τόσο στην Ευρώπη αλλά και στην Αφρική.

Χαρακτηριστική είναι η ανάμειξη της Γαλλίας στο Τσαντ, αλλά και στα εσωτερικά του Κοσσόβου και της Σερβίας. Οσον αφορά στα εσωτερικά, οι επιδόσεις του είναι εξίσου «καλές». Μετά την επικύρωση του «ευρωσυντάγματος», από το Κοινοβούλιο, καθώς ο ίδιος απέρριψε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προς αποφυγή επανάληψης του κόλαφου του 2005, περιόδευσε στα προάστια, υποσχόμενος χρήμα για «αναβάθμιση και ανάπλαση», δουλειά σε 100.000 άνεργους και, αφήνοντάς την για το τέλος, ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής με 4.000 αστυνομικούς επιπλέον...

Τέλος, φροντίζει να επαναλαμβάνει στους Γάλλους εργαζόμενους που ασφυκτιούν από την ακρίβεια, βλέποντας την αγοραστική τους δύναμη να παίρνει την κατιούσα, ότι όποιος επιθυμεί να απολαμβάνει πρέπει να εργάζεται περισσότερο, θυσιάζοντας ακόμα και τις Κυριακές του... Ταυτόχρονα, μπροστά είναι και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας της οικονομίας» - γνωστό το επιχείρημα που χρησιμοποιείται και στη χώρα μας από νεοφιλελεύθερους και σοσιαλδημοκράτες διαχειριστές του συστήματος - στα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.


Α.Φ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ