Κυριακή 16 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ατζέντα Εκδηλώσεων
Μουσικό παραμύθι

Ενα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια των παιδιών, παρουσιάζει από σήμερα (11 πμ) και κάθε Κυριακή έως τις 23 Απριλίου, η Εθνική Λυρική Σκηνή. Πρόκειται για την «Σταχτοπούτα» του Ροσίνι, ένα μουσικό παραμύθι, μια όπερα για παιδιά, με 16 επιλεγμένες άριες και σύνολα από την όπερα, που συνδέονται μεταξύ τους με θεατρικούς διαλόγους και πρόζα. Η «Σταχτοπούτα» πρωτοπαίχτηκε το 1817, όταν ο Ροσίνι ήταν 25 χρόνων. Το έργο έχει μια ανάλαφρη μουσική φρεσκάδα και είναι γεμάτο από θαυμάσιες μελωδίες, που σκοπό έχουν, πάνω απ' όλα, να αιχμαλωτίσουν και να ευχαριστήσουν την ακοή. Η Κάρμεν Ρουγγέρη, που σκηνοθετεί την παράσταση, προσπάθησε να παρουσιάσει ένα έργο που θα κάνει τους μικρούς θεατές να αγαπήσουν την όπερα. Η Βίκυ Στυλιανού έκανε την προσαρμογή για μικρό μουσικό σύνολο, ο Ανδρέας Κουλουμπής έγραψε τους στίχους των τραγουδιών και η Χριστίνα Κουλουμπή υπογράφει τα σκηνικά και τα κοστούμια. Μουσική διεύθυνση: Δημήτρης Κατσίμπας, Γιώργος Αραβίδης, διεύθυνση χορωδίας Κωστής Κωνσταντάρας, χορογραφίες Ισίδωρος Σιδέρης. Τους ρόλους ερμηνεύουν εκ περιτροπής οι: Μαρίνα Φιδέλη, Κάτια Πάσχου (Σταχτοπούτα), Νίκος Στεφάνου, Μιχάλης Δημητρακάκος (Ραμίρο), Κωστής Κωνσταντάρας, Μιχάλης Κατσούλης (Νταντίνι), Δημήτρης Κάσσαρης, Κώστας Ντότσικας (Δον Μανίφικο) κ.ά.


Ατζέντα Εκδηλώσεων
Τελευταίες παραστάσεις στο «Βρετάνια

Μέχρι την Κυριακή 23 Ιανουαρίου θα παίζεται στο θέατρο «Βρετάνια», το έργο «Η Ηρα και το παγώνι» του Σων Ο' Κέιζυ, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Οικονόμου. Η μετάφραση είναι της Αννας Παναγιωτοπούλου και του Αλέξη Καλλίτση, τα σκηνικά - κοστούμια του Γιώργου Ασημακόπουλου, η μουσική της Φωτεινής Μπαξεβάνη και οι στίχοι της Μαριανίνας Κριεζή. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Αννα Παναγιωτοπούλου, Δημήτρης Χρυσομάλλης, Κατιάνα Μπαλανίκα, Μίνα Χειμώνα, κ.ά. Αστείο και πικρό μαζί, αληθινό, ανθρώπινο και τόσο σημερινό, το έργο του Ιρλανδού συγγραφέα αναφέρεται στην ταραγμένη από τον εμφύλιο πόλεμο Ιρλανδία του '20, μέσα από μια οικογένεια με μικρά και μεγάλα προβλήματα, με χαρές και λύπες.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, πάντως, η Αννα Παναγιωτοπούλου με τους Δημήτρη Χρυσομάλλη, Κατιάνα Μπαλανίκα, κ.ά. θα ανεβάσουν ένα έργο - έκπληξη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ