Σάββατο 8 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο 13χρονος μαθητής Τζέιμι Εντουαρντς έγινε ο νεότερος άνθρωπος στον κόσμο που πέτυχε πυρηνική σύντηξη σε σχολικό εργαστήριο στο Λάνκασαϊρ, καθώς κατάφερε, υπό την επίβλεψη ειδικών, να κάνει δύο άτομα να συγκρουστούν παράγοντας ήλιον, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του «αδρανειακού ηλεκτροστατικού περιορισμού».

OYAΣΙΓΚΤΟΝ.-- Απορρίφθηκε από τη γερουσία των ΗΠΑ πρόταση νόμου που θα επέτρεπε σε ανεξάρτητο στρατιωτικό εισαγγελέα την εξέταση υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης ή επίθεσης στον αμερικανικό στρατό. Στο μεταξύ, ο επικεφαλής των γενικών επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, εκτίμησε ότι οι αποκαλύψεις που έγιναν από τον πρώην σύμβουλο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) Εντουαρντ Σνόουντεν θα κοστίσουν στις αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις δισεκατομμύρια δολάρια...

ΣΟΦΙΑ.-- Ενεργειακά έργα και κατασκευή νέων οδικών δικτύων για διευκόλυνση των μεταφορών, αλλά και οι ενταξιακές προσπάθειες της Σερβίας στην ΕΕ κυριαρχούν στην ατζέντα της τριμερούς συνάντησης των πρωθυπουργών Βουλγαρίας, Πλάμεν Ορεσάρσκι, της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα και της Σερβίας, Ιβιτσα Ντάτσιτς που ξεκίνησε χτες στη βουλγαρική πόλη Ρούσε.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Διαρροή αερίου που σημειώθηκε χτες σε πλοίο του ινδικού πολεμικού ναυτικού, που είχε ελλιμενιστεί σε ναυπηγείο της Μουμπάης, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον ενός αξιωματικού και σοβαρά προβλήματα δύσπνοιας σε άλλους που εργάζονταν, την ώρα του δυστυχήματος, πάνω στο σκάφος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ