Τρίτη 11 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Ο υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Βενεζουέλας Μιγκέλ Ροντρίγκες Τόρες ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν 2 ομάδες παραστρατιωτικών Κολομβιανών που εισήλθαν με όπλα ελευθέρων σκοπευτών και σχεδίαζαν απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση το 13% των παιδιών στην Κολομβία πάσχει από χρόνιο υποσιτισμό. Και βέβαια αυτό δεν είναι κάτι που προήλθε από παρθενογένεση, αλλά είναι απόρροια της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των αστικών κυβερνήσεων που στηρίζουν το κεφάλαιο και τσακίζουν πολύμορφα τον λαό.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Απέσυρε την υποψηφιότητά του για την προεδρία λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 14ης Ιουνίου ο πρώην πρόεδρος του κοινοβουλίου Γκόλαμ Αλί Χαντάντ Αντελ. Ο Αντελ υποστήριξε ότι πήρε την απόφαση, προκειμένου να συσπειρωθούν οι ψηφοφόροι στους άλλους «συντηρητικούς» υποψηφίους. Η κίνηση έρχεται να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει ανησυχία στους κόλπους της «συντηρητικής πτέρυγας» του ισλαμικού καθεστώτος, λόγω της φημολογίας περί ανοιχτής υποστήριξης, τις επόμενες ώρες, του «μετριοπαθούς» Χασάν Ροουχάνι από τους πρώην προέδρους Ραφσαντζανί και Χαταμί, ενώ ήδη φαίνεται να αυξάνεται σημαντικά η επιρροή του.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Τη διεξαγωγή έρευνας ζήτησε η ειδική υπηρεσία της αστυνομίας για τις ακριβείς συνθήκες του σοβαρού τραυματισμού στο κεφάλι ενός άνδρα κατά τη διάρκεια καταδίωξής του. Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή το βράδυ στο σταθμό του μετρό «Σατελέ Λεζ Αλ», όταν ο άνδρας φέρεται να πήδηξε τις προστατευτικές μπάρες πετώντας ταυτόχρονα κάτι που έμοιαζε με μαχαίρι. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σταματήσουν, αντέδρασε βίαια, και ισχυρίζονται ότι χρησιμοποίησαν συσκευή τέηζερ -ηλεκτρικής εκκένωσης- για να τον ακινητοποιήσουν με αποτέλεσμα αυτός τελικά να πέσει από τη σκάλα.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν την Κυριακή σε δύο επιθέσεις με χειροβομβίδες που σημειώθηκαν στην Κένυα, η μία εν μέσω του πλήθους στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι και η άλλη με στόχο μια εκκλησία στη Μομπάσα, στον Ινδικό Ωκεανό.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Λίγες βδομάδες πριν τις γενικές εκλογές της 23 Ιούνη, ο 50χρονος Μιτχάτ Χότζα, υποψήφιος βουλευτής του νεοσύστατου κόμματος «Νέο Δημοκρατικό Πνεύμα», δέχτηκε χτες βάρβαρο ξυλοδαρμό με λοστούς στην περιοχή Φιέρι της νότιας Αλβανίας. Το θύμα νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση και τις τελευταίες μέρες είχε δεχθεί τηλεφωνικές απειλές κατά της ζωής του, προκειμένου να εγκαταλείψει την προεκλογική εκστρατεία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ