Πέμπτη 31 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΓΕΝΕΥΗ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.- «Ανησυχία» εξέφρασαν εκπρόσωποι του ΟΗΕ και της ΕΕ για τις αυξημένες δολοφονίες άοπλων Παλαιστινίων διαδηλωτών από τον ισραηλινό στρατό που χρησιμοποιεί αληθινά πυρά εναντίον τους. Η «ανησυχία» - που φυσικά δε διαφοροποιεί την πολιτική στήριξης προς το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ - έρχεται δύο μέρες μετά από τη δημοσιοποίηση σχετικής καταγγελτικής έκθεσης από την ισραηλινή οργάνωση B'tselem. Ταυτόχρονα, οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα παραδώσουν στην Π. Αρχή 100 εκατομμύρια δολάρια από όσα έχουν παρακρατήσει από τη συλλογή φόρων και δασμών τους τελευταίους μήνες σε μια «κίνηση εντυπώσεων» που δε σημαίνει βέβαια άρση του οικονομικού στραγγαλισμού.

ΡΩΜΗ.- Ακινητοποιημένα παρέμειναν χτες σχεδόν στο σύνολό τους τα λεωφορεία της Νάπολης, λόγω έλλειψης καυσίμων, που προκάλεσαν τα χρέη τους σε εταιρείες που τους προμηθεύουν φυσικό αέριο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας αστικών συγκοινωνιών της Νάπολης, από τα 600 λεωφορεία που κυκλοφορούσαν το 2009 σήμερα μπορούν να κυκλοφορούν λιγότερα από 350, λόγω της μείωσης των κρατικών και δημοτικών χρηματοδοτήσεων που έχουν φτάσει το 40%.

ΑΓΚΥΡΑ.- Επτά εργαζόμενοι σκοτώθηκαν και ακόμα επτά τραυματίστηκαν, χτες, σε έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλων στο Γκαζίαντεπ της Τουρκίας. Η έκρηξη, σύμφωνα με τις αρχές, προκλήθηκε από τη μεγάλη πίεση στα καζάνια του εργοστασίου.

ΚΑΡΑΚΑΣ.- Τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια φτάνουν οι τρέχουσες επενδύσεις της κρατικής ρωσικής πετρελαιακής εταιρείας, Rosneft στη Βενεζουέλα σύμφωνα και με δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας, Ιγκόρ Σατσίν.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Σε πολύωρη περιπέτεια με αβέβαιο τέλος εξελισσόταν χτες η υπόθεση ομηρίας ενός 6χρονου παιδιού από ένοπλο που ανέβηκε σε σχολικό λεωφορείο στην πόλη Νόθαν της πολιτείας Αλαμπάμα των ΗΠΑ σκοτώνοντας τον οδηγό. Ο δράστης διέφυγε σε υπόγειο καταφύγιο, που είχε περικυκλωθεί από νωρίς από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.- Σέρβοι κάτοικοι του βορείου Κοσσόβου διαδήλωσαν χτες στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα διαμηνύοντας ότι δεν αποδέχονται την «ενσωμάτωση» στο ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο, φωνάζοντας συνθήματα όπως : «Οχι στην πλάνη και την απάτη των Βρυξελλών» και «Σεβαστείτε το Σύνταγμα της Σερβίας και το ψήφισμα 1244».

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.- Ο αριθμός των νεκρών μετά την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Βραζιλία σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, έφτασε τους 235, μετά το θάνατο ακόμη ενός 21χρονου που υπέκυψε αργά προχτές βράδυ στα εκτεταμένα εγκαύματα στο νοσοκομείο Αλέγκρε. Ως αίτια της τραγωδίας αναφέρονται η χρήση φθηνών πυροτεχνημάτων και η έλλειψη πυροσβεστικών μέσων.

ΧΑΡΑΡΕ.- Σάλο προκάλεσε η χτεσινή ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών της Ζιμπάμπουε Τεντάι Μπίτι ότι η χώρα διαθέτει σε κρατικό τραπεζικό λογαριασμό μόλις...217 δολάρια, μετά την πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων την περασμένη βδομάδα. Ακολούθως, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι το δήλωσε για να επισημάνει ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να χρηματοδοτήσει τις επόμενες εκλογές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ