Τρίτη 22 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΙΑΝΤ.-- Αρχισε, χτες, στη Σαουδική Αραβία η τρίτη Αραβική Σύνοδος για την Οικονομία και την Κοινωνική Ανάπτυξη με τη συμμετοχή εκπροσώπων πλειάδας αραβικών ηγεσιών. Βασικά θέματα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανακοινώσεις, της διήμερης συνόδου είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας που στον αραβικό κόσμο φτάνει το 16% (17 εκατομμύρια από τα 300 του συνολικού πληθυσμού) καθώς και η ενίσχυση της οικονομικής ενοποίησης που εδώ και χρόνια έχει εισηγηθεί το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (οι πετρελαιομοναρχίες).

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Σε 181 ανέρχονται οι νεκροί και σε 313 οι τραυματίες σε βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια απεργιών στη Νότια Αφρική από το Γενάρη του 1999 ως τον περασμένο Οκτώβρη, ανακοίνωσε χτες το νοτιοαφρικανικό Ινστιτούτο των Σχέσεων ανάμεσα στις Φυλές, SAIRR.

ΑΣΜΑΡΑ.-- Ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις περικύκλωσαν χτες το απόγευμα το υπουργείο Πληροφοριών της Ερυθραίας που είχε καταληφθεί νωρίτερα από περίπου 100 στασιαστές στρατιώτες οι οποίοι κατέλαβαν το κτίριο για να απευθύνουν διάγγελμα από τα κρατικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ σχετικά με το αίτημά τους για την πραγματοποίηση πολιτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα και την απελευθέρωση πολλών χιλιάδων πολιτικών κρατουμένων.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Τους 26 ξεπέρασαν οι νεκροί και τις 103.000 οι άστεγοι πλημμυροπαθείς από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περασμένη βδομάδα την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα.

ΑΜΠΙΤΖΑΝ.-- Ενοπλοι κατέλαβαν χτες δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Παναμά την ώρα που επρόκειτο να ξεφορτώσει 5.000 τόνους καυσίμων στο λιμάνι της πόλης Αμπιτζάν στην Ακτή Ελεφαντοστού.

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΠΑΡΙΣΙ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ.-- Συνεχίζονται τα προβλήματα στις συγκοινωνίες καθώς παραμένει ο χιονιάς σε μεγάλο μέρος της δυτικής Ευρώπης. Ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν πτήσεις στα αεροδρόμια του Λονδίνου, του Παρισιού, του Αμστερνταμ και της Φρανκφούρτης, ενώ με διακοπές λειτουργούν και οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες. Στη Βρετανία, σχεδόν 5.000 σχολεία παρέμειναν χτες κλειστά καθώς συνεχίστηκε για 4η ημέρα ο παγετός και ο χιονιάς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ