Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Δολοφονημένοι με σφαίρα στο κεφάλι μέσα σε νοικιασμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν ένα ζευγάρι Βρετανών πολιτών ιρακινής καταγωγής, και μία μεγαλύτερη, σε ηλικία, γυναίκα με σουηδικό διαβατήριο. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε κοντά στην λίμνη Ανεσί, στις γαλλικές Αλπεις. Λίγο πιο πέρα, δολοφονημένος βρέθηκε ένας Γάλλος ποδηλάτης, που μάλλον περνούσε την ώρα του φονικού, ενώ εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένη η μία κόρη του ζευγαριού. Οι γαλλικές αρχές, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες, δέχονται σφοδρές επικρίσεις γιατί εντόπισαν τη δεύτερη μικρότερη κόρη του ζευγαριού - νήπιο - καλυμμένη από το πτώμα της μητέρας της μετά από οκτώ ώρες, αφού περίμεναν τη σήμανση και δεν μετακινούσαν τίποτε.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Να δεχτεί αμέσως τους 20 πολίτες Ερυθραίας που βρίσκονται εδώ και μια βδομάδα εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στην Αίγυπτο και στο φράχτη που έχει χτίσει στην περιοχή το Ισραήλ και ζητούν πολιτικό άσυλο, καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση ο ΟΗΕ, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη την άρνησή της».

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Το σύμπλεγμα των τριών νησιών Αμπού Μούσα, Μεγάλη Τανμπ και Μικρή Τανμπ, στον Περσικό Κόλπο ήταν και θα παραμείνει ιρανικό, διεμήνυσε το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε ανακοίνωση του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, όπου αναφερόταν ως κατεχόμενη γη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που έχει καταληφθεί από το Ιράν.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Δε θα αναγνωρίσει η Σερβία το Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε χτες κατηγορηματικά ο Σέρβος πρωθυπουργός Ιβιτσα Ντάσιτς, παρά τις περί του αντιθέτου πιέσεις από την ΕΕ.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Τις ευλογίες του ΟΗΕ για την εξαπόλυση μιας στρατιωτικής επέμβασης στο βόρειο Μάλι που έχουν καταλάβει από την περασμένη άνοιξη ακραίοι ισλαμιστές από στρατιωτική δύναμη δυτικοαφρικανικών χωρών ζήτησε χτες η «μεταβατική» μαλινέζικη κυβέρνηση στο νότο.

ΡΩΜΗ.-- Κατάληψη δεξαμενής νερού σε ύψος 7- μέτρων στο Πόρτο Βέζμε στη δυτική Σαρδηνία έκαναν χτες εργάτες εργοστασίου αλουμινίου της αμερικάνικης πολυεθνικής εταιρείας ΑΛΚΟΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το επικείμενο κλείσιμο της βιομηχανίας στην οποία εργάζονται.

ΤΟΚΙΟ.-- Ο ιαπωνικός στρατός συνεχίζει το φακέλωμα και την παρακολούθηση πολιτών, παρά τις αποκαλύψεις της σχετικής δράσης του από το Ιαπωνικό Κομμουνιστικό Κόμμα από το 2007, επισημαίνει χτεσινό άρθρο της ιαπωνικής εφημερίδας του ΙΚΚ, «Ακαχάτα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ