Πέμπτη 26 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΤΕΝΒΕΡ.-- Στις τρεις μέρες που ακολούθησαν το μακελειό που προκάλεσε ο 24χρονος Τζέιμς Χολμς, σε κινηματογράφο της Ορόρα κατά την προβολή του νέας ταινίας του Μπάτμαν, οι αιτήσεις για τους ελέγχους που απαιτούνται για τη νόμιμη αγορά όπλου σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 43% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα. Στο Κολοράντο αλλά και στις ΗΠΑ η λατρεία των όπλων και της βίας είναι μία από τις κύριες αιτίες για τις μαζικές σφαγές, όπως πριν χρόνια επίσης στο Κολοράντο, στο γυμνάσιο «Κολουμπάιν», όπου έχει γραφτεί μία από τις τραγικότερες ιστορίες ομαδικών «εκτελέσεων» που έγινε και ταινία από τον Μάικλ Μουρ.

ΜΑΠΟΥΤΟ.-- Την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του 58% έναντι 555 εκατομμυρίων δολαρίων της παραγωγής άνθρακα στην Minas de Revuboe στη Μοζαμβίκη ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία Anglo Amerixan, σύμφωνα με το Reuters. Το συγκεκριμένο ορυχείο φέρεται να έχει αποθέματα 1,4 εκατομμυρίων τόνων Κοκ ή μεταλλουργικού και θερμικού άνθρακα ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η εκμετάλλευσή του θα αποφέρει εξαγωγές μεταξύ 6 και 9 εκατομμυρίων τόνων άνθρακα το χρόνο.

XAΓH.-- Συμφωνία με δύο κινεζικές εταιρείες υπέγραψε ο πετρελαϊκός κολοσσός, Royal Dutch/Shell για τις έρευνες και την εξόρυξη πετρελαίου στη Γκαμπόν και στην Κίνα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Η συμφωνία με την κινεζική China National Offshore Oil Corp. Ltd. περιλαμβάνει την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στη λεκάνη Γινγκεχάι αλλά και στις ακτές της Γκαμπόν, ενώ η συμφωνία με την hina National Petroleum Corp. αφορά την κοινή παραγωγή και εκμετάλλευση φυσικού αερίου στο Τσανγκμπέι.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Για τέταρτη μέρα συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ενάντια στην απρόκλητη και υπέρμετρη αστυνομική βία έξω από το δημαρχείο της πόλης Αναχαϊμ στην Καλιφόρνια. Τα πάντα ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο όταν κάτοικοι της πόλης διαμαρτύρονταν για εκτέλεση από αστυνομικούς ενός ισπανόφωνου και η αστυνομία απάντησε στους διαδηλωτές, με χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών. Εκτοτε οι διαμαρτυρίες έχουν μεταφερθεί στο δημαρχείο της πόλης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ