Πέμπτη 12 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Πενήντα τέσσερις μετανάστες πέθαναν από αφυδάτωση κατά τη προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ιταλία από τη Λιβύη με φουσκωτό σκάφος, ανακοίνωσε η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Ο μοναδικός επιζήσας, από την Ερυθραία, διασώθηκε από Τυνήσιους ψαράδες και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ζαρζίς. Συνολικά, 170 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τις αρχές του 2012 στη προσπάθειά τους να φτάσουν την Ευρώπη.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ο ιρανικός στρατός εξελίσσει διαρκώς την πυραυλική του τεχνολογία και διαθέτει πλέον πυραύλους μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, ικανούς να πλήξουν στόχους ακόμη και στο Ισραήλ αλλά και πυραύλους ειδικούς για πλήγματα σε πλοία. Αυτό υποστηρίζει ισραηλινή ειδησεογραφική ιστοσελίδα επικαλούμενη σχετική έκθεση του αμερικανικού Πενταγώνου προς το Κογκρέσο. Οι πληροφορίες αυτές φυσικά δεν μπορούν να διασταυρωθούν.

ΣΑΝΑ'Α.-- Τουλάχιστον 22 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες άφησε πίσω του καμικάζι που εξερράγη την ώρα που εξέρχονταν από την αστυνομική ακαδημία δεκάδες υποψήφιοι αξιωματικοί του σώματος. Το κτίριο της ακαδημίας βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας της Υεμένης. Το Μάη σε ανάλογη επίθεση, με καμικάζι, σε στρατιωτική ακαδημία κατά τη διάρκεια πρόβας παρέλασης, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 90 άνθρωποι. Τότε την ευθύνη ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση «Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου» που μαχόταν να κρατήσει υπό τον έλεγχό της περιοχές στο νότο της χώρας, από όπου τελικά εκδιώχθηκε μέρες αργότερα. Οι υποψίες στρέφονται και τώρα κατά της συγκεκριμένης οργάνωσης.

ΒΙΕΝΝΗ.-- Από φυσικά αίτια -καρδιακή ανακοπή- πέθανε, όπως ανακοίνωσαν οι αυστριακές αρχές σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, ο πρώην υπουργός Πετρελαίου του καθεστώτος Καντάφι, που είχε εγκαταλείψει τη Λιβύη και είχε βρει καταφύγιο στην Αυστρία, κατά τη διάρκεια της ιμπεριαλιστικής εισβολής. Το σώμα του Σούκρι Γκχάνεμ είχε βρεθεί να επιπλέει στο Δούναβη, στις 29 Απριλίου, σχετικά κοντά στο σπίτι του, με αποτέλεσμα να γεννηθούν ερωτήματα για το κατά πόσο ήταν φυσικός θάνατος, αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Σε επενδύσεις ύψους 3 δισεκατομμυρίων στον ενεργειακό τομέα της Βενεζουέλας για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου θα προχωρήσουν μία σειρά κυβερνητικών επιχειρήσεων της Ινδίας, με επικεφαλής την «India's Oil and Natural Gas Corporation», ανακοίνωσε χθες ο υπουργός εμπορίου και βιομηχανίας Τζιοτιραντίγια Σίντια, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Indo-Asian News Service».

ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ.-- Εμπορική αμαξοστοιχία που μετέφερε αιθανόλη εκτροχιάστηκε κοντά στο Κολόμπους, την πρωτεύουσα του Οχάιο, και τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ οι τοπικές αρχές προχώρησαν σε συντονισμένη επιχείρηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και απομάκρυνσης των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή, καθώς κάποια από τα βαγόνια μετέφεραν στυρένιο το οποίο, αν αναφλεγεί, μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο νευρικό σύστημα. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από την έκρηξη που σημειώθηκε μετά τον εκτροχιασμό.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Ο Ράινχαρτ Μπόος, επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του κρατιδίου της Σαξονίας, θα παραιτηθεί από τη θέση του, όπως ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Εσωτερικών του κρατιδίου, λόγω του σκανδάλου που αποκαλύφθηκε σχετικά με την έρευνα για τις δολοφονίες μεταναστών που διέπραξε μια νεοναζιστική οργάνωση. Ο Μπόος γίνεται ο τρίτος κατά σειρά διευθυντής υπηρεσίας πληροφοριών που «απομακρύνεται» εξαιτίας του σκανδάλου, μετά την παραίτηση του επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών Χάιντς Φρομ και την καθαίρεση του διευθυντή της υπηρεσίας πληροφοριών της Θουριγγίας, Τόμας Ζίπελ.

ΤΖΟΥΜΠΑ.-- Ενα χρόνο μετά την απόσχιση του νότιου Σουδάν και την ανακήρυξή του σε κυρίαρχο κράτος, η οικονομία της χώρας μαστίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη διαφθορά, με τον Πρόεδρο της χώρας να κατηγορεί τοπικούς αξιωματούχους ότι κλέβουν δισεκατομμύρια δολάρια από τα κρατικά ταμεία. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε να δώσει αμνηστία σε όσους επιστρέψουν τα χρήματα, ωστόσο μόλις 60 εκατομμύρια δολάρια έχουν επιστρέψει στα κρατικά ταμεία.

ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ.-- Να εγκαταλείψουν εκ νέου τα σπίτια τους αναγκάστηκαν περισσότεροι από 220.000 άνθρωποι στην κινεζική επαρχία Σετσουάν, λόγω των πλημμυρών που πλήττουν από χτες την περιοχή, για τρίτη φορά. Οι πλημμύρες υπολογίζεται ότι έχουν επηρεάσει συνολικά 580.000 κατοίκους, καταστρέφοντας 3.200 κατοικίες και 17.733 εκτάρια γης στην περιοχή Κουξιάν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ