ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Οι δολοφονίες συνδικαλιστών συνεχίζονται στην Κολομβία και μέχρι στιγμής έχουν φτάσει τους 39 από τις αρχές του 2010, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων της Κολομβίας (CUT). Κατά την CUT, οι δολοφονίες αυξήθηκαν τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, αφού 36 συνδικαλιστές δολοφονήθηκαν έναντι 26 το ίδιο διάστημα το 2009.
ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανέλαβε τον έλεγχο της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας «Aeropostal», καθώς ο ιδιοκτήτης της, Γουαλίντ Μακλέντ, συνελήφθη και κρατείται στην Κολομβία καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπόριο ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος και τρεις δολοφονίες, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας καταπολέμησης των ναρκωτικών της Βενεζουέλας (ΟΝΑ), Λουίς Ρεβερόλ.
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.- Στις 5 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί, άνευ απροόπτου, η συνάντηση του Ιράν με την ομάδα των «6» - πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και Γερμανία. Η ΕΕ ανακοίνωσε ότι «επιδιώκει σε βάθος συζήτηση για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα» και απέρριψε την πρόταση να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη, αντιπροτείνοντας τη Βιέννη ή την Ελβετία.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Μετά από επτά ώρες συζήτησης, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου και η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κλίντον κατέληξαν, μόνο, στο ότι θα πρέπει να υπάρξει «μέριμνα για την ισραηλινή ασφάλεια» σε περίπτωση ειρηνευτικής συμφωνίας (κάτι που δε μοιάζει διόλου πιθανό). Σχολιάζοντας, ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής, Σάεμπ Ερακάτ, επανέλαβε ότι αν οι ΗΠΑ δεν πετύχουν «εποικιστικό πάγωμα», τότε η Παλαιστινιακή Αρχή θα ζητήσει μονομερώς αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967.
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε ζήτησε από τις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης για την αμυντική πολιτική και μία εβδομάδα πριν τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα, να απομακρύνουν τα πυρηνικά τους όπλα από το γερμανικό έδαφος.
ΡΩΜΗ.-- Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στα βασικά πολιτισμικά αξιοθέατα της Ιταλίας - μουσεία, βιβλιοθήκες, γκαλερί τέχνης και περιοχές κληρονομιάς - διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της κυβέρνησης να περικόψει τις κρατικές δαπάνες για τον πολιτισμό.
ΚΙΣΙΝΑΟΥ.- Ο εκτελών χρέη Προέδρου της Μολδαβίας, Μιχάι Γκίμπου, ζήτησε χτες από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ρασμούσεν, να παράσχει η Συμμαχία βοήθεια για την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την Υπερδνειστερία, που έχει κηρύξει την «ανεξαρτησία» της από τη Μολδαβία.