Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.- Μεγαλώνει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς στο Ισραήλ. Σύμφωνα με το Κεντρικό Γραφείο Στατιστικής, το 2008 το μέσο εισόδημα του 20% των Ισραηλινών, που έχουν μεγάλα εισοδήματα, είναι κατά 7,5 φορές μεγαλύτερο σε σχέση με την μη προνομιούχα μερίδα του πληθυσμού. Πριν από 10 χρόνια, η διαφορά αυτή βρισκόταν στο 6,5% ενώ την ίδια περίοδο στην ΕΕ τα μεγάλα εισοδήματα ήταν πέντε φορές μεγαλύτερα από τα χαμηλότερα. Ηδη, δε, από το 2008, το 29% των Ισραηλινών άγγιζε τα όρια της φτώχειας.

ΜΑΔΡΙΤΗ.- Την στήριξη του Εθνικιστικού Κόμματος των Βάσκων (PNV) έλαβε το κυβερνών Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα της Ισπανίας για να περάσει τον προϋπολογισμό λιτότητας του 2011 και όχι μόνο, την ώρα που ηγείται μιας κυβέρνησης μειοψηφίας (169 έδρες ενώ χρειάζονται 176). Ως αντάλλαγμα το PNV έλαβε την πλήρη εφαρμογή του καθεστώτος αυτονομίας της βασικής επαρχίας.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.- Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν κηρύξει από την Κυριακή το βράδυ οι υπάλληλοι της κρατικής σιδηροδρομικής εταιρείας του Βελγίου «SNCB» διαμαρτυρόμενοι για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της εταιρείας όσον αφορά τις συνθήκες απασχόλησης και τις απολύσεις.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.-- Η ΒΡ πωλεί τα περιουσιακά της στοιχεία σε Βενεζουέλα και Βιετνάμ για 1,8 δισ.δολ ενώ αγοραστής της θα είναι η ΤΝΚ-ΒΡ, πετρελαϊκή μικτή επιχείρηση στην οποία συμμετέχει η ΒΡ μαζί με μία ομάδα Ρώσων δισεκατομμυριούχων. Η ΒΡ σχεδιάζει να πουλήσει και άλλα περιουσιακά στοιχεία ύψους 30 δισ. δολ. προκειμένου να καλύψει τα κόστη που συνδέονται με τη ζημιά από τη διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ