Σάββατο 17 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εγκρίθηκε από τη Γερουσία των ΗΠΑ το νομοσχέδιο που υποτίθεται θα «μεταρρυθμίσει» το «ασύδοτο χρηματοπιστωτικό σύστημα», μία μεταρρύθμιση που είχε και έχει την έγκριση των μεγάλων τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Απομένει η υπογραφή του Ομπάμα για να γίνει νόμος. Ακόμη και αμερικανικές εφημερίδες αμφισβητούν την ουσία της μεταρρύθμισης. Οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» αναφέρουν ότι οι αλλαγές δε φαίνεται ότι θα επηρεάσουν ιδιαίτερα τις πρακτικές των κολοσσών της Γουόλ Στριτ.

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.-- Την απόλυση 750 εργαζομένων ή το 5% του συνόλου των εργαζομένων που απασχολεί, ανακοίνωσε χθες Τράπεζα της Ιρλανδίας προσθέτοντας ότι θα διατηρήσει παγωμένους τους μισθούς των υπαλλήλων της, ως μέρος των όρων με τους οποίους η ΕΕ ενέκρινε ένα σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας.

ΑΛΜΑΤΙ.-- Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσε χτες πως θα αποστείλει ομάδα 52 αστυνομικών στο νότο του Κιργιστάν μετά τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν τον περασμένο μήνα στη χώρα. Εικάζεται πως είχαν σκοτωθεί περίπου 2.000 άνθρωποι, ενώ δεκάδες χιλιάδες άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

ΡΑΜΑΛΑ.-- Δεν μπορούν να υπάρξουν άμεσες διαπραγματεύσεις όσο το Ισραήλ συνεχίζει τον εποικισμό και την κατεδάφιση σπιτιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ, φέρεται να ξεκαθάρισε στον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Τζορτζ Μίτσελ η Παλαιστινιακή Αρχή, κατά τη διάρκεια μιας ακόμη συνάντησης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της νέας επίσκεψής του στην περιοχή. Η παλαιστινιακή πλευρά είχε προϊδεάσει για τη στάση της με την ανακοίνωση της «Φατάχ», την Πέμπτη, όπου αναφερόταν ακριβώς η ίδια θέση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ