Δευτέρα 8 Ιούνη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Πέντε Αμερικανούς μισθοφόρους ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας έχει συλλάβει και κρατά η ιρακινή αστυνομία ως υπόπτους για τη δολοφονία ενός έτερου μισθοφόρου στην Πράσινη Ζώνη.

ΒΙΕΝΝΗ.-- Ιχνη εμπλουτισμένου ουρανίου, κατασκευασμένου «χειρωνακτικά», εντόπισαν επιθεωρητές της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας στην τοποθεσία που βομβάρδισαν ισραηλινά μαχητικά, το 2007, στο συριακό έδαφος. Το στοιχείο αναφέρεται, σύμφωνα με το BBC, σε εμπιστευτική έκθεση της Επιτροπής, χωρίς, όμως, να γνωστοποιούνται περισσότερες πληροφορίες.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Ενταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί κατά των ηγετικών στελεχών των ιθαγενών Μίνγκα Αϊντα Κουϊλκουέ, Φελιτσιάνο Βαλένσια, Ντανιέλ Πινιάκουε κ.ά., που πριν από καιρό είχαν εξεγερθεί ενάντια στην κυβέρνηση του Προέδρου Αλβαρο Ουρίμπε. Πρόκειται για καθαρή πολιτική δίωξη του ιθαγένικου κινήματος, αναφέρει ανακοίνωση της Ενωσης Ιθαγενών του Βορά (ACIN).

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Συνταξιοδοτικά ταμεία της Ιντιάνα ζήτησαν από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ σήμερα να αποφασίσει άμεσα για την καθυστέρηση της πώλησης της αυτοκινητοβιομηχανίας «Chrysler LLC», που κήρυξε πτώχευση, σε έναν όμιλο με επικεφαλής την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία «Fiat SpA», ενόσω εκκρεμεί αμφισβήτηση για την πώληση.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Τουλάχιστον 38 παιδιά ηλικίας από τριών μηνών έως δύο ετών βρήκαν τραγικό θάνατο από πυρκαγιά που ξέσπασε σε βρεφονηπιακό σταθμό στην πόλη Ερμοσίγιο στο βορειοδυτικό Μεξικό. Δεκάδες παιδιά επίσης νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες και αρκετοί τραυματίστηκαν, όταν αντιτρομοκρατική μονάδα της ινδονησιακής αστυνομίας έκανε επιδρομή εναντίον οργάνωσης αυτονομιστών στην επαρχία της Δυτικής Παπούα, στο ανατολικότερο τμήμα της χώρας.

ΡΙΑΝΤ - ΠΕΚΙΝΟ.-- Και δεύτερο κρούσμα της «νέας γρίπης» επιβεβαιώθηκε χτες στη Σαουδική Αραβία, ενώ, το ίδιο 24ωρο, οι κινέζικες υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν επιπρόσθετα πέντε κρούσματα της νόσου ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νοσούντων σε 72. Τα εργαστήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχουν εντοπίσει πάνω από 22.000 κρούσματα (εκ των οποίων τα 125 απέβησαν θανατηφόρα) σε 69 χώρες του κόσμου.

ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ.-- Δύο νεκροί και 19 τραυματίες είναι ο απολογισμός των τελευταίων επιθέσεων των ανταρτών στη νότια Ταϊλάνδη, οι οποίοι «διέφυγαν ανενόχλητοι».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ