Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ματαιώθηκε χτες η ψηφοφορία στο σερβικό Κοινοβούλιο για την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η σερβική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μίρκο Τσβέτκοβιτς. Αιτία, η αποχή των βουλευτών του «Ριζοσπαστικού Κόμματος» και του «Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας», όταν διαπίστωσαν ότι η πρότασή τους θα καταψηφιστεί.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Η κυβέρνηση του Αυστραλού πρωθυπουργού Κέβιν Ραντ υπαναχώρησε από την αρχική, προγραμματική της ανακοίνωση για κλείσιμο όλων των στρατοπέδων για πρόσφυγες που είχε δημιουργήσει ο προκάτοχός του, Τζον Χάουαρντ, έχοντας προκαλέσει διεθνώς σφοδρότατες επικρίσεις. Ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει νέο κέντρο κράτησης οικονομικών προσφύγων στο Νησί των Χριστουγέννων.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- «Διαρκείς» είναι οι παραβιάσεις στο διεθνές εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Σομαλία για περισσότερα από 16 έτη από τον ΟΗΕ, με τα όπλα να προέρχονται κυρίως από την Υεμένη και την Ερυθραία, αναφέρει έκθεση του Οργανισμού.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Τη μεγαλύτερη άσκηση στην Ιστορία της πραγματοποίησε η ισραηλινή αστυνομία. Στόχος της άσκησης ήταν η αντιμετώπιση (καταστολή) διαδηλώσεων, αλλά και συγκρούσεων μεταξύ εποίκων και Παλαιστινίων. Οπως ανακοινώθηκε, η άσκηση στην οποία συμμετείχαν περίπου 6.000 αστυνομικοί, στέφθηκε με επιτυχία και χαρακτηρίστηκε από υπερβάλλοντα ζήλο, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 54 αστυνομικοί να νοσηλεύονται τραυματισμένοι.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Την παραίτηση της κυβέρνησής του πρότεινε ο Βέλγος πρωθυπουργός Ιβες Λετέρμε, μετά τη λήξη της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ύστερα από το υπόμνημα του προέδρου του Ακυρωτικού Δικαστηρίου πως στην υπόθεση της τράπεζας «Fortis» προκύπτουν «σπουδαίες ενδείξεις» ότι η κυβέρνηση επιδίωξε να επηρεάσει τη δικαιοσύνη. Ο βασιλιάς Αλβέρτο Β` αναμένεται να αποφασίσει αν θα αποδεχτεί ή όχι την παραίτηση.

ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ.-- 38 συλλήψεις υπόπτων για «συνδέσεις με την αλ Κάιντα», πραγματοποίησε χθες η τουρκική αστυνομία, σε εφόδους της που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια «επιχείρησης ενάντια μίας ριζοσπαστικής οργάνωσης της δεξιάς που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και τη Μανίσα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ