Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ.-- Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στην Ταϊλάνδη, μετά και την κατάληψη δεύτερου αεροδρομίου στην Μπανγκόγκ από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. Ο πρωθυπουργός της χώρας κήρυξε τα αεροδρόμια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θέτοντας το στρατό σε ετοιμότητα, ενώ οργιάζουν οι φήμες για επικείμενο πραξικόπημα.

ΤΟΚΙΟ.-- Τους ηλικιωμένους πήρε χτες «αμπάριζα» ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Τάρο Ασο. Τους χαρακτήρισε «βάρος για τους φορολογούμενους» επειδή έχουν αυξημένες ιατροφαρμακευτικές ανάγκες.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Νέες συγκρούσεις στρατού και ενόπλων του πολέμαρχου Λοράν Νκούντα προκάλεσαν το τελευταίο 48ωρο την άτακτη φυγή περίπου 13.000 Κονγκολέζων αμάχων, που ήδη κατέφυγαν στην Ουγκάντα για να γλιτώσουν από το σφοδρό κύμα βίας στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Ετσι, ο αριθμός των Κογκολέζων αμάχων που έχουν βρει καταφύγιο στη γειτονική Ουγκάντα από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου ξεπερνά πλέον τις 27.000.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Σε αναβολή της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Κίνας, το Δεκέμβρη, οδήγησε η αντίδραση της Κίνας στην απόφαση της Γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ να καλέσει τον Δαλάι Λάμα, για συζήτηση σχετικά με την κατάσταση στο Θιβέτ.

ΦΡΙΤΑΟΥΝ.-- Μιμητές και στη Σιέρα Λεόνε της Δυτικής Αφρικής βρήκαν από χτες οι Σομαλοί πειρατές στον Κόλπο του Αντεν. 8 ένοπλοι επιτέθηκαν σε κινέζικο αλιευτικό σκάφος ανοιχτά των ακτών του Φριτάουν. Οι τέσσερις από τους ενόπλους σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με το Ναυτικό της Σιέρα Λεόνε, που τερμάτισε τελικώς την πειρατεία. Οι άλλοι τέσσερις συνελήφθησαν...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ