Πέμπτη 13 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ

Η δημοτική αρχή, η οποία στηρίχτηκε από ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, υλοποίησε ό,τι ακριβώς «χρειάζεται» για να είναι ένας δήμος - επιχείρηση: Αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες, απαξίωση των υπηρεσιών του δήμου. Επιπλέον, η συνδιοίκηση με τη στάση της βοηθάει την κυβέρνηση στο ξεπούλημα των Ολυμπιακών έργων.

Συγκεκριμένα η συνδιοίκηση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ:

  • Αύξησε τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού στη διάρκεια της θητείας της, κατά 18,2% στα σπίτια και 25% στα καταστήματα.
  • Επέβαλε τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, τα οποία κυμαίνονται από 15 έως 25 ευρώ το μήνα, καθώς και πληρωμή συνδρομών από 5 έως 15 ευρώ στη συμμετοχή στις πολιτιστικές ομάδες και στα αθλητικά προγράμματα του δήμου. Την ίδια στιγμή ο Δήμος Καλλιθέας διαθέτει ελάχιστους χώρους για την άθληση της νεολαίας και για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  • Απαξίωσε τις υπηρεσίες του δήμου αφού χαρακτηριστικό είναι πως μειώνεται συνεχώς το μόνιμο προσωπικό, με αποτέλεσμα οι παρεχόμενες υπηρεσίες να υποβαθμίζονται και αυτές με τη σειρά τους. Για παράδειγμα, στην υπηρεσία καθαριότητας δουλεύουν 250 εργαζόμενοι, ενώ θα έπρεπε να απασχολούνται τουλάχιστον 330-350. Και αυτό σε μια πόλη που έχει ημερήσια παραγωγή απορριμμάτων που φτάνει τους 180 τόνους!
  • Με διάφορα προσχήματα, ανέθεσε έργα και δραστηριότητες, που θα έπρεπε να εκτελούν οι υπηρεσίες του Δήμου, σε ιδιώτες. Κατ' αυτό τον τρόπο γίνεται μια έμμεση ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Το κλάδεμα των δέντρων, η συντήρηση σχολείων και άλλες τέτοιες αρμοδιότητες παραδίδονται με ανάθεση σε εργολάβους.
  • Στο δήμο λειτουργούν τέσσερις Δημοτικές Επιχειρήσεις, οι οποίες, όμως, είναι χρεωμένες και προβληματικές, χωρίς να προσφέρουν κοινωνικό έργο, ενώ χρησιμοποιούνται ως ρουσφετολογικός μηχανισμός.
  • Το 20% των εργαζομένων στο δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις (οι οποίοι φτάνουν τους 1.000) δουλεύουν με διάφορες συμβάσεις. Τα κονδύλια που διατίθενται για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στις υπηρεσίες του δήμου είναι πενιχρά. Δεν υπάρχει γιατρός υγιεινής και ασφάλειας.
  • Εχει τεράστιες ευθύνες για το ξεπούλημα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στα όρια της Καλλιθέας, αφού δε διεκδίκησε οι χώροι να αξιοποιηθούν προς όφελος των εργαζομένων.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ