Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Πείνα και των αγίων

«Μίλησαν για την πείνα με ...χαβιάρι. Οι ηγέτες του G8 χόρτασαν με λόγια τους φτωχούς του πλανήτη και με πανάκριβα εδέσματα τα στομάχια τους. Στα 385 εκατ. ευρώ το κόστος της συνόδου και των λουκούλλειων γευμάτων για τα οποία οι 25 σεφ έλαβαν λευκή επιταγή να ξοδέψουν όσα επιθυμούν» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Βάρδα μην κοιμάσαι στα χαλάσματα

«Εκεί όπου πριν από λίγα χρόνια χτυπούσαν σαν τρελές οι καρδιές των τζογαδόρων, στον παλιό Ιππόδρομο Φαλήρου χθες το πρωί σταμάτησε να λειτουργεί για πάντα η καρδιά ενός οκτάχρονου παιδιού. Ενός αμούστακου παρία, που κοιμόταν - όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία - κρυμμένος από τα βλέμματα θεού και ανθρώπων, κάτω από κάποιες εξέδρες που γκρεμίζονταν από την τεράστια δύναμη μιας μπουλντόζας» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Οταν το όραμα γίνεται εφιάλτης...

«Το όραμα της ενωμένης ευρώπης κινδυνεύει να μετεξελιχθεί σε εφιάλτη για τους πολίτες της γηραιάς ηπείρου (...) η οικονομική κρίση που τείνει να προσλάβει χαρακτήρα επιδημίας δηλητηριάζει το κλίμα και απειλεί να τινάξει στον αέρα τα σχέδια για ενιαία Ευρώπη των πολιτών (...) το ηγετικό έλλειμμα στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πολύ χειρότερο από τα οικονομικά ελλείμματα και τον πληθωρισμό. Τα κορυφαία αρμόδια στελέχη της Επιτροπής συμπεριφέρονται ως παρατηρητές των εξελίξεων και επιδίδονται σε θεωρητικές αναζητήσεις για το εύρος και τον χρόνο της κρίσης» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

...κυβερνά η αγωνία

«Τώρα έχουμε ακυβερνησία. Εχουμε ήδη ακυβερνησία» (η αγωνία του Α. Αλαβάνου στην ΕΤ3 / ΕΘΝΟΣ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ