Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η διαχρονική εργολαβία...

«Η ηγεσία του ΚΚΕ "επιλέγει να δώσει ένα φιλί της ζωής στο υπάρχον σύστημα, στον καταρρέοντα δικομματισμό"» (σκυτάλη στην εργολαβία από τον Α. Τσίπρα / ΑΥΓΗ).

...και η αναγνώρισή της

«Η Αριστερά αναγνωρίζεται στη χώρα μας κυρίως ως δύναμη διαμαρτυρίας. Στην παρούσα συγκυρία, μέσω του συνεδρίου του Συνασπισμού που εκκινεί αύριο, ο κ. Αλ. Αλαβάνος δείχνει να ηγείται προσπάθειας μετασχηματισμού. Αν όντως, όπως υπόσχεται, αναδείξει εναλλακτική πρόταση εξουσίας με θέσεις και δεσμεύσεις, ίσως και να δικαιούται να ονειρεύεται μια νέα ισχυρή Αριστερά, όπως εκείνη των μεταπολεμικών χρόνων» (το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

Η «κοινωνία των πολιτών»...

«Στο στόχαστρό τους μπαίνουν αυτή τη φορά τα συνδικάτα των συγκοινωνιών (...) "έχουμε νέα αποστολή: ΜΜΜ ανοιχτά προς τους πολίτες. Οι μεταφορές είναι κοινωνικό αγαθό"» (οι δικτυωμένοι «εκπρόσωποι» των πολιτών / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

...και το «δικαίωμα στην αυτοδιάθεση»

«Την 17 Φεβρουαρίου βλέπει ως πιθανή ημερομηνία ανακήρυξης της ανεξαρτησίας ο Τύπος του Κοσσόβου, την ώρα που στα πρόθυρα κατάρρευσης οδηγεί τη σερβική κυβέρνηση η προγραμματισμένη για την Πέμπτη υπογραφή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς η πλευρά Κοστούνιτσα καταγγέλλει τέχνασμα ώστε να εγκριθεί εμμέσως από το Βελιγράδι η ευρωπαϊκή αποστολή και η απόσχιση του Κοσσόβου» (το ρεπορτάζ στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

Ολα με «άκρα μυστικότητα»

«Σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στα ανώτερα κλιμάκια τέσσερα αστυνομικά τμήματα στο κέντρο της Αθήνας αποτελούν πιθανό στόχο κουκουλοφόρων (...) ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. (...) επικοινώνησε τηλεφωνικά και υπό άκρα μυστικότητα για να μην υπάρξουν διαρροές και ενδεχομένως πανικός με τους διοικητές των τμημάτων και τους ενημέρωσε (...) έτσι η συνολική δύναμη των ανδρών που περιπολεί περιμετρικά των τμημάτων ανέρχεται σε 250 άτομα ενώ μέχρι το Σάββατο δεν ξεπερνούσε τα 90» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ