Πέμπτη 13 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Αδιάλλακτοι» γιατί δε θεωρούν τους εαυτούς τους σκουπίδια;

«Αδιαλλαξία και προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας ήταν η απάντηση των συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ στην έκκληση του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπη Παυλόπουλου, να σταματήσουν την απεργία και να συμμετάσχουν σε δίμηνο διάλογο για τον καθορισμό των ειδικοτήτων που θα υπαχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά» (την εκτίμηση περί «αδιαλλαξίας των απεργών» υπογράφει φαρδιά πλατιά ο Περικλής Καπετανόπουλος στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Ολοι μαζί, ενάντια στον εχθρό λαό

«Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι υποκλοπείς παρακολουθούσαν το μισό Αιγαίο, την Αττική, την Πελοπόννησο, μέχρι τα Αντικύθηρα. Δηλαδή τη μισή Ελλάδα. Κι αυτό χωρίς να έχει ερευνηθεί η Θεσσαλονίκη. Ετσι στη ζώνη των υποκλοπών θα ενταχθεί και η Βόρεια Ελλάδα. Αργά ή γρήγορα λοιπόν θα διαπιστωθεί ότι οι "κοριοί" παρακολουθούσαν όλη την Ελλάδα (...) εφόσον αποδειχτεί ότι είχε στηθεί ένας μηχανισμός - μαμούθ υποκλοπών αλλάζουν θεαματικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του σκανδάλου (...) παράλληλα όμως εύλογα δημιουργείται το ερώτημα ποιος έχει συμφέρον να "κοριάσει" ολόκληρη την Ελλάδα; Ηταν οι Αμερικανοί, τους οποίους φωτογράφισαν ως εγκεφάλους των παρακολουθήσεων; Ηταν Ελληνες οι εμπνευστές; Πρόκειται για ένα - μεικτό - μηχανισμό αμερικανικής εμπνεύσεως και ελληνικής εκτέλεσης; Ηταν κρατικά ή παρακρατικά τα κέντρα που έστησαν το σύστημα; Ποιος ήταν ο παραλήπτης των υποκλοπών; Οι ξένες και ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, διαπλεκόμενα πολιτικά - οικονομικά συμφέροντα; Οσα μέχρι τώρα έχουν αποκαλυφθεί γύρω από το σκάνδαλο, αν και σημαντικά, αποτελούν απλώς την κορυφή του παγόβουνου» (ο Θανάσης Αργυράκης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Εννοείς ότι αυτός και το κόμμα του δεν είναι νεοφιλελεύθεροι;

«Να που εμφανίστηκε και ...αριστερός "Σουηδός"! Ο λόγος για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος κατηγορεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επειδή, όπως λέει, «εκπέμπουν από κοινού ένα σήμα "προς Θεού, μη γίνουμε Σουηδία"». Ο ευρωβουλευτής παίρνει σαφώς θέση υπέρ του σκανδιναβικού κοινωνικού μοντέλου. Ελπίζουμε να μην τον καταγγείλουν και αυτόν ως ...οπαδό του νεοφιλελευθερισμού!» (ο Βασίλης Σκουρής στο «ΕΘΝΟΣ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ