Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Πόσους έχουν σκοτώσει;

«Μία νέα "κηλίδα" στα τραγικά στατιστικά της αμερικανικής εκστρατείας σήμανε χτες με τον πλέον κατάλληλο τρόπο τα "προεόρτια" για την πικρή επέτειο των δύο χρόνων από την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ. Μετά και τις χτεσινές επιθέσεις στη Βαγδάτη και τις σουνιτικές περιοχές οι αμερικανικές απώλειες ξεπέρασαν το ψυχολογικό φράγμα των 1.500 νεκρών» (η είδηση στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Γκασταρμπάιτερ

«Ξεκίνησα για να βγάλω κάποια χρήματα και τώρα, λίγο πριν τη σύνταξη, με αναγκάζουν να γυρίσω φτωχός και με κατεστραμμένη υγεία» (Ελληνας μετανάστης στη Γερμανία/ ΤΑ ΝΕΑ).

Ε, κάτι θα ξέρουν

«Το 32% των συνδικαλιστών της ΠΟΑΣΥ απάντησαν ότι δεν έχουν καθόλου εμπιστοσύνη στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Το 30% μέτρια, το 24% λίγη και μόνο το 6% μεγάλη» (η είδηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Το ξεπούλημα με άλλα λόγια

«Οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ προχώρησαν στην αναστολή των κινητοποιήσεων ύστερα από τις δεσμεύσεις του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας που ικανοποιούν εν μέρει - τουλάχιστον - τα βασικά αιτήματα των ναυτικών» (η είδηση στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Τι πιο φυσιολογικό;

«Διαπιστώθηκε ότι ο άνθρωπος που εμφανιζόταν να καταβάλει χρήματα σε δικαστές αλλά και να έχει διασυνδέσεις με αστυνομικούς του Τμήματος Αχαρνών ήταν αλβανικής υπηκοότητας - και όχι Αθίγγγανος, όπως εμφανιζόταν - και είχε εφοδιαστεί με δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Η ταυτότητα αυτή είχε εκδοθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Κορωπίου με πλαστά δικαιολογητικά» (η είδηση στο ΒΗΜΑ).

Τι «ληγμένα» παίρνετε;

«Ο "Ριζοσπάστης" στη γραμμή των ΗΠΑ» (τίτλος στη χτεσινή ΑΥΓΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ