Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Πλημμέλημα το έγκλημα

«Για πλημμεληματικές πράξεις, που όμως στοίχισαν τη ζωή 82 επιβατών και μελών του πληρώματος του επιβατικού οχηματαγωγού πλοίου "Εξπρές Σαμίνα", το οποίο το Σεπτέμβριο του 2000 βυθίστηκε έξω από το λιμάνι της Πάρου, θα δικαστούν τελικά οι 7 από τους 9 κατηγορούμενους για το τραγικό ναυάγιο, ανάμεσά τους και οι εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρίας» (η είδηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Δεινοπαθούν οι εφοπλιστές

«Οι απαιτήσεις των ταξιδιωτών έχουν γίνει πολύ μεγάλες. Τα καινούρια σκάφη κοστίζουν και ο ιδιώτης θα πρέπει να χρεωθεί ένα τεράστιο ποσό, το οποίο θα πρέπει να αποπληρώσει με τόκο, ενώ θα είναι υποχρεωμένος να χρεώνει το ναύλο που του επιβάλει το κράτος, να διατηρεί προσωπικό όπως του επιβάλλει ο νόμος, για την κατηγορία του πλοίου και όχι για τις πραγματικές ανάγκες του πλοίου και να εκτελεί δρομολόγια όπως του υποδεικνύει και του επιτρέπει το κράτος» (ο Π. Παναγόπουλος -ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

Το κουμάντο στους πειρατές

«Δεν υπάρχουν "άγονα νησιά", υπάρχουν "άγονα μυαλά" στο κέντρο. Είμαστε 9 μήνες χωρίς επικοινωνία με το εθνικό κέντρο. Το συγκοινωνιακό - ακτοπλοϊκό είναι υπόθεση της πολιτείας και όχι των πειρατών» (κάτοικοι Λειψών - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Παραγωγικότητα

«Σύμφωνα με μελέτη του American Business Collaboration όσοι δουλεύουν από το σπίτι απασχολούνται κατά μέσο όρο 44,6 ώρες την εβδομάδα, έναντι 42,2 ωρών που ισχύει για τους υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης» («The Wall Street Journal» /ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

Ο διάλογος λείπει

«Σωστά επισημαίνετε το πρόβλημα με κάποιους εκ των συναδέλφων μου γιατρών και το φακελάκι. Γι' αυτό το λόγο έχουμε προωθήσει πρόταση του υπουργείου Υγείας για τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, την οποία μάλιστα έχουμε θέσει σε δημόσια διαβούλευση» (ο Ν. Κακλαμάνης στην ΑΠΟΦΑΣΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ