Αιχμάλωτοι των καναλιών: «Την ιδρυτική τετράδα της 17Ν, σύμφωνα πάντα με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ συγκρότησαν ο κρατούμενος πια Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο συλληφθείς χθες, νεαρός τότε "τσιλιαδόρος" της επιχείρησης Παύλος Σερίφης και άλλα δύο πρόσωπα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, που μπορεί να μη βρίσκονται στα χέρια των Αρχών, παραμένουν όμως αιχμαλωτισμένα από τις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών»(!). (Από το πρωτοσέλιδο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»)
Η «στιγμή της κρίσης»... «Εφτασε η στιγμή της μεγάλης κρίσης για τη λεγόμενη "ιστορική ηγεσία" της 17Ν - αυτό διακηρύσσουν, πλέον, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, θεωρώντας ότι τώρα θα κληθούν να λογοδοτήσουν και οι "παππούδες" της οργάνωσης που συμμετείχαν στις πρώτες δολοφονικές επιθέσεις. Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν την ταυτότητα πέντε μελών της οργάνωσης (ανάμεσα τους και ο Αλέκος Γιωτόπουλος), που σκότωσαν τις παραμονές των Χριστουγέννων του 1975 τον σταθμάρχη της CIA Ρίτσαρντ Γουέλς». (Από το βασικό θέμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ»).
Προαναγγελίες... «Επίκειται η ανακοίνωση του ονόματος της "πηγής" που ενημέρωνε την οργάνωση για κρατικά απόρρητα. Είναι υπεράνω πάσης υποψίας, με υψηλές διασυνδέσεις, γνωστός στην κοινή γνώμη από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του». (Από το πρωτοσέλιδο του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ»)
Πεποιθήσεις... «Οσο περνούν οι ημέρες και γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τη δράση και τα πρόσωπα της 17Ν, τόσο εδραιώνεται η πεποίθηση πως τελικά, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια μικρή ομάδα ασήμαντων στην πλειοψηφία τους προσώπων, χωρίς ιδιαίτερη ιδεολογική ή πολιτική συγκρότηση. Συγγενείς και φίλοι κατά κύριο λόγο που έστησαν μια "βιοτεχνία" τρόμου που, μόλις συνελήφθησαν έσπευσαν να αποκηρύξουν» (Από το κύριο άρθρο των «ΝΕΩΝ»).