Σάββατο 20 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Βρικόλακες: «Μπαίνουν από παντού. Από τις πόρτες, τα παράθυρα, ακόμα και από τις χαραμάδες. Τα ζόμπι με τις γραβάτες, οι ανεγκέφαλοι ειδήμονες, οι χουντοδικηγορίσκοι, οι ομιλούσες φωτοτυπίες των μυστικών υπηρεσιών. Οι φελλοί της κοινωνίας κολυμπούν στον αφρό των καναλιών και της ενημέρωσης πυροβολώντας με ηδονή Αουσβιτς. Οι σφουγγαρίστρες του απόπατου της εξουσίας» (Δημ. Δανίκας - «ΝΕΑ»).

Από τα «προσεχώς»: «Ωρες ώρες, πάντως, έχει κανείς την αίσθηση ότι παρακολουθεί την κατά επιμελημένες δόσεις "υλοποίηση" ενός μεγάλου σεναρίου που έχει εκπονηθεί προ πολλού και οι κατασκευαστές του αναθέτουν στα Μέσα να διαδραματίζουν το ρόλο που παίζει το διαφημιστικό "προσεχώς" στις κινηματογραφικές αίθουσες: Ο,τι προαναγγέλλεται κάποια στιγμή, πραγματοποιείται οπωσδήποτε σε τρεις - τέσσερις μέρες» (Παντελής Μπουκάλας -«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Πληροφορίες για ολίγους: «Εκείνο το στοιχείο που τραβούσε την προσοχή (σ.σ. στις προκηρύξεις της "17Ν") ήταν οι παρατηρήσεις για κάποια επεισόδια της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και, ιδιαίτερα, κάποιες "πληροφορίες" για εξελίξεις που συνδέονταν με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα του τόπου μας. Γιατί, ειδικά αυτές, δεν είχαν ακόμη γραφεί στον ευρύτερο Τύπο, ημερήσιο ή περιοδικό. Κυκλοφορούσαν όμως ως "εκτιμήσεις και κουτσομπολιά" μεταξύ ενός μικρού αριθμού συνδαιτυμόνων, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται και επίλεκτα μέλη του ολιγάριθμου κατεστημένου των Αθηνών» (Χ.Α. Παπαδημητρίου -«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Μύθοι...: «Με τις τελευταίες αποκαλύψεις φαίνεται να οδηγούνται σε κατάρρευση και ορισμένοι μύθοι που επί χρόνια δημιουργήθηκαν. Μύθος πρώτος: Οτι η "17 Νοέμβρη" ήταν οτιδήποτε άλλο (π.χ. πράκτορες της ΚΥΠ ή της CIA, μέλη του ΠΑΚ ή του ΠΑΣΟΚ, πρόσωπα από τον κύκλο των "συνήθων υπόπτων" κ.ά.) από αυτό που η ίδια δήλωνε με τις προκηρύξεις της» (Γ. Καρελιάς - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ») (σ.σ. Τότε το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστικό κόμμα...).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ