Πέμπτη 11 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Κράτος σε συρματοπλέγματα: «Και όταν του έθεσα (σ.σ. πρόκειται για ισραηλινή κυβερνητική πηγή) το ερώτημα "τι θα προκύψει ύστερα από κάποιες νέες συνομιλίες, αφού οι Ισραηλινοί έχουν γίνει πλέον πανίσχυροι και οι Παλαιστίνιοι να τα έχουν χάσει σχεδόν όλα, ίσως και τα εδάφη που είχαν με τη συμφωνία του Οσλο", απάντησε: "Ακούστε, θέλω να είμαι ειλικρινής. Μην περιμένετε ένα λαβ στόρι ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους όταν φύγει ο Πάουελ... Εκείνο που νομίζω ότι θα γίνει είναι αυτό το οποίο είπε και ο Αριέλ Σαρόν. Θα ζήσουν οι Παλαιστίνιοι σε περιοχές, γύρω από τις οποίες θα υπάρξουν ζώνες ασφαλείας για εμάς». (Γ. Διακογιάννης, απεσταλμένος των ΝΕΩΝ).

Μαρτυρίες: «Τα τανκ πατάνε ακόμα και τους νεκρούς», «αν δεν παραδοθείς, σε συλλαμβάνουν και σε σκοτώνουν στην επόμενη γωνία», «η αγριότητά τους φτάνει σε σημείο απίστευτο», «μπήκαν τα τανκ ακόμα και στην Ντούρα», «κοροϊδεύουν βγάζοντας τα τανκ από την Τουλκαρέμ και την Καλκίλια», «εισβάλλουν κάθε ημέρα και σε άλλη πόλη», «η Τζενίν είναι το σύγχρονο Αουσβιτς», ήταν οι φράσεις που πρόλαβε και μου είπε ο Σαμπ Ερεκάτ, ο πιστός σύντροφος του Γιάσερ Αραφάτ και εκπρόσωπος στις συνομιλίες με τους Αμερικανούς» (του ίδιου, «ΝΕΑ»).

«Αμερικάνικες» και πανανθρώπινες αξίες: «Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, η κυβέρνησή μας θεωρεί ότι έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Το ίδιο δικαίωμα όμως δεν το εξάσκησαν ποτέ χώρες όπως το Βιετνάμ, το Λάος, η Καμπότζη, η Λιβύη, το Σουδάν, ή η Γιουγκοσλαβία, όταν βομβαρδίστηκαν από τις ΗΠΑ. Πρόκειται απλώς για το δίκαιο του ισχυρότερου. Αλλά ένα τέτοιο δίκιο δεν υπηρετεί "τις παγκόσμιες αξίες". Μάλλον αρχίζουμε όλοι μας να μπερδεύουμε τις "αμερικανικές αξίες" με τις "πανανθρώπινες". Στην πραγματικότητα, ο πόλεμος που κήρυξε ο Μπους γίνεται για να ελέγχει οικονομικά τους λαούς και όχι για να υπερασπιστεί τις πολιτικές τους ελευθερίες» (Από την επιστολή 128 Αμερικανών διανοουμένων ενάντια στην «πολεμοχαρή πολιτική» της κυβέρνησης Μπους. («ΛΕ ΜΟΝΤ» - «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ