Τρίτη 3 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Εχουν ήδη συμφωνήσει

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαγκωνίζονται μεταξύ τους για επιμέρους πλευρές της πολιτικής που συνυπηρετούν από κοινού με την τρόικα, προκειμένου να πείσουν ότι διαφοροποιούνται τάχα και ότι για το λαό έχει διαφορά αν είναι ο ένας ή ο άλλος που θα έχει το πάνω χέρι στη συγκυβέρνηση, την οποία έχουν ήδη συμφωνήσει για μετά τις εκλογές. Η πραγματικότητα τους διαψεύδει. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (...) έχουν δεσμευτεί για τα βάρβαρα μέτρα που θα εφαρμόσουν αμέσως μετά τις εκλογές, ανεξάρτητα από το ποιος και με ποιους θα πρωταγωνιστήσει στο σχηματισμό αστικής κυβέρνησης. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τα κόμματα που είτε δηλώνουν πίστη στις συμφωνίες με την τρόικα (ΔΗΜΑΡ, ΛΑ.Ο.Σ.), είτε βγάζουν υποκριτικές κραυγές περί "επαναδιαπραγμάτευσης" του μνημονίου (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένος, Κατσέλη - Καστανίδης), που απαγορεύεται ρητά από τη δανειακή σύμβαση.

Τις λεπτομέρειες για μετά τις εκλογές

(...) Η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές θα κληθεί να πάρει άμεσα νέα αντιλαϊκά μέτρα ύψους 12 έως 15 δισ. ευρώ, για την περίοδο 2013-2014. Αυτό προβλέπει ρητά το μνημόνιο, εξειδικεύοντας μάλιστα μέχρι κεραίας τα μέτρα και τα χρονοδιαγράμματα. Τις νέες αντιδραστικές ανατροπές επεξεργάζεται ήδη το οικονομικό επιτελείο της συγκυβέρνησης, προκειμένου να είναι "έτοιμα" για την επόμενη κυβέρνηση και θα περιληφθούν στην επικαιροποίηση της Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ).

Ομως μπορούμε να τους σταματήσουμε

Με δεδομένα τα παραπάνω, κανένας εργαζόμενος, κανένας λαϊκός άνθρωπος δεν μπορεί να πει "δεν ήξερα", πηγαίνοντας προς την κάλπη. Η ατομική ευθύνη είναι μεγάλη και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό, αν την επομένη των εκλογών θα έχουν μπει οι βάσεις για να κάνει το κίνημα ένα βήμα μπρος για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής, την αποσταθεροποίηση και την ανατροπή της ή αν τα κόμματα της ΕΕ και της τρόικας θα έχουν κερδίσει πολύτιμο έδαφος στον πόλεμο που κλιμακώνουν ενάντια στο λαό. Προϋπόθεση για να γίνει το πρώτο και να αποτραπεί το δεύτερο είναι να πατώσουν στην κυριολεξία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να μην ξοδευτεί το βόλι της ψήφου σε κόμματα που είτε στηρίζουν, είτε δεν αμφισβητούν την ΕΕ και τη βάρβαρη πολιτική της, να βγει πανίσχυρο το ΚΚΕ» (το θέμα στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ