Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Χρήμα με αντάλλαγμα

«Οταν στη χώρα των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων έχουν ξεφυτρώσει, κατά ορισμένους υπολογισμούς, 30.000 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (...) μόνο το αριθμητικό στοιχείο δείχνει ότι κάποιοι ανακάλυψαν... φλέβα εύκολου χρήματος (...) ενώ ανά 1.000 κατοίκους αντιστοιχεί ένα φαρμακείο, στον ίδιο αριθμό κατοίκων αντιστοιχούν 3 ΜΚΟ. Την ίδια στιγμή, πανελλαδικά, λειτουργούν 3.000 συνεταιρισμοί. Η φάμπρικα που στήθηκε, με τη συνδρομή διεθνών οργανισμών, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχει προμετωπίδα τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη σε πάσχοντες και γενικά το κοινωνικό έργο. Μόνο στο όνομα των μεταναστών, των ναρκωτικών και των κακοποιημένων γυναικών έχουμε 4.500 ΜΚΟ (...) Υπάρχουν και εκείνες που εντάσσονται στη στρατηγική διείσδυσης σε διάφορες χώρες, λειτουργώντας ως "δούρειος ίππος". Μια πρακτική που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ, με τη συνεργασία διαφόρων χωρών. Μηδέ της δικής μας εξαιρουμένης. Παλιότερα, τα πρωτεία σε ΜΚΟ είχε το υπουργείο Εξωτερικών. Τις τελευταίες δεκαετίες, όμως, το χρήμα ρέει άφθονο και από τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας, τη Γραμματεία Ισότητας κ.λ.π.» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ταξιδιωτική προβοκάτσια

«Το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας αναθεώρησε την ταξιδιωτική του σύσταση για την Ελλάδα. Επισημαίνεται στους Αυστραλούς πολίτες πως "οι απεργίες γίνονται πιο συχνά στην Ελλάδα. Απεργίες σημειώνονται και στα δημόσια μέσα συγκοινωνιών με αποτέλεσμα να επηρεαστούν τα ταξιδιωτικά σας πλάνα στην Ελλάδα". Στην ταξιδιωτική σύσταση προστίθεται πως "η βία μπορεί να εκδηλωθεί χωρίς προειδοποίηση στην Ελλάδα, όπου καταγράφονται τοποθετήσεις βομβών σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια"» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Αλλα λόγια

«Ψυχραιμία λοιπόν. Γιατί με τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται στο εσωτερικό της χώρας αυτή η συζήτηση, στέλνουμε λάθος μηνύματα στον διεθνή περίγυρο και τους εταίρους μας, από τους οποίους εξαρτάται στον μέγιστο βαθμό η αποσυμπίεση της ελληνικής οικονομίας» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ