Σάββατο 17 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το κέρδος του καπιταλιστή δυστυχία των πολλών

«Η πρόταση εξαγοράς μεριδίου της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Τράπεζα Πειραιώς θα σημάνει αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων του κλάδου, ένταση της ληστείας των λαϊκών οικογενειών με τα επιτόκια δανεισμού και των υπερχρεωμένων μικρομεσαίων αγροτών. Κινδυνεύουν οι παραγωγικές μεταποιητικές μονάδες της Αγροτικής Τράπεζας. Για την κατάργηση της ληστείας των τραπεζών απαιτείται κατάργηση της κυριαρχίας τους στην κοινωνική παραγωγή, με ανατροπή της πολιτικής τους εξουσίας» (το θέμα στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

Εκμετάλλευση χωρίς όρια

«Η κολοσσιαία καπνοβιομηχανία Philip Morris ομολόγησε ότι εκμεταλλευόταν 10χρονα παιδιά - σκλάβους τα οποία δουλεύουν σε φυτείες καπνού με τις οποίες έχει συμβάσεις στο Καζακστάν στην Κεντρική Ασία» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

Απύθμενη διαστροφή της πραγματικότητας

«Μεταπολιτευτικά έχει γίνει κατάχρηση της επίκλησης των δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης και δυστυχώς εκθρέψαμε όλοι συμπεριφορές και πολιτικές που δημιούργησαν ανισότητα και αδικία. Προτιμώ την υπεράσπιση της δικαιοσύνης από μια ανέξοδη ρητορική και βολική υπεράσπιση κάποιων "σοσιαλιστικών πολιτικών"» ( ο Π. Μπεγλίτης / ΕΘΝΟΣ).

Σύγχρονος Καιάδας

«Εγκαταλείπονται γέροντες στην εφημερία και μας λένε "κάνε ό,τι θες. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους φροντίσουμε" (...) επιστρέφει η ασυλοποίηση με ευάλωτες ομάδες όπως είναι οι άστεγοι, οι ηλικιωμένοι να ζητούν καταφύγιο στα ψυχιατρικά ιδρύματα (...) είναι άνεργοι, επικαλούνται την θλίψη τους προκειμένου να μείνουν στο νοσοκομείο» (η καταγραφή στο σύνολο των εφημερίδων).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ