Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Επίσημη η καταγραφή της ...ευημερίας

«Να μη σε αφήνουνε να αγιάσεις και οι φορολογικές δηλώσεις! Πέρσι τέτοιο καιρό ο υπουργός υποσχόταν επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης σε εκείνους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Τελικά όμως οι πάμπτωχοι είναι πάμπολλοι. Για την ακρίβεια, 1,2 εκατομμύρια. Δε βγαίνει το υπουργείο ρε μάνα μου... Το μέτρο θα εφαρμοστεί τελικά με θέσπιση κοινωνικών κριτηρίων επιλογής. Θα ενισχυθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι χήρες και τα ορφανά. Θα τα ακούσουμε στη ΔΕΘ...» (από το ΠΟΝΤΙΚΙ).

Μόλις γυρίσαμε από ...Ριβιέρα

«Πλήττεται ο ελληνικός τουρισμός από την ακρίβεια. Ακόμη και Ελληνες προτίμησαν φέτος να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό και μάλιστα σε ευρωπαϊκές χώρες, διότι το κόστος σε όλα είναι χαμηλότερο» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Προσγείωση

«Οσοι ονειρεύτηκαν ότι θα μπορούσαμε, έστω, να γίνουμε τα "καλύτερα γκαρσόνια" της Ευρώπης, είναι καιρός να επανέλθουν στην πραγματικότητα (...) Η ελληνική οικονομία παράγει ημιαπασχόληση και θέσεις εργασίας με αμοιβές έως 700 ευρώ τον μήνα. Αυτό δείχνει η έκρηξη της μερικής απασχόλησης - στο λιανεμπόριο ιδιαίτερα - στην οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η μείωση του επίσημου ποσοστού ανεργίας τα τελευταία χρόνια. Η ελληνική οικονομία παράγει εργαζόμενους φτωχούς!» (ο Σ. Πολίτης στα ΝΕΑ).

Περσινά ξινά σταφύλια

«Σε οικονομικό επίπεδο θα πρέπει να υπάρξει ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων (...) Η κυβέρνηση θα πρέπει να σκύψει ευλαβικά στα λεγόμενα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών» (άρθρο του Φλεβάρη του 2008 σε χτεσινή επαναδημοσίευση στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ).



Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ