Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1920 Επιστρέφει στην Αθήνα ο βασιλιάς Κωνσταντίνος.

1961 Υπογράφεται η σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της γαλλικής εταιρίας «Σεν Γκομπέν» για την ίδρυση νέας εταιρίας χημικών προϊόντων και λιπασμάτων.

1961 Πενήντα τραυματίες σε συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στο Παρίσι, ύστερα από την απόφαση των συνδικάτων να αγνοήσουν την απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση συγκεντρώσεων.

1964 Ενταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Αιγύπτου. Αιγυπτιακά «Μινγκ» καταρρίπτουν αεροσκάφος αμερικανικής εταιρίας πετρελαίων, κοντά στην Αλεξάνδρεια, καθώς το πλήρωμά του αγνόησε τις διαταγές των Αιγυπτίων. Σκοτώθηκαν και τα δύο μέλη του πληρώματος.

1978 Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφαίνεται ότι, για λόγους διαδικαστικούς, είναι αναρμόδιο να επιληφθεί της ελληνικής προσφυγής για την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου.

1978 Το Ινδικό Κοινοβούλιο υπερψηφίζει πρόταση μομφής κατά της πρώην πρωθυπουργού Ιντιρα Γκάντι, που αποπέμπεται από τη Βουλή ως το 1982 και φυλακίζεται επί τριήμερο. Οι οπαδοί της αντιδρούν με μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ινδία που καταλήγουν στη σύλληψη 18.000 ατόμων από την αστυνομία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ