Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Δεν υπάρχει λόγος...

Ετσι δικαιολόγησαν στο ΔΣ του Συλλόγου της Φιλοσοφικής η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και τα ΕΑΑΚ την άρνησή τους στην πρόταση της ΠΚΣ για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου να ενημερωθούν οι φοιτητές για τις εξελίξεις στα ΑΕΙ.

Γι' αυτούς, δηλαδή, δεν είναι λόγος η Διακήρυξη της Μπολόνια, ούτε η αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος, ούτε η ανεργία που μαστίζει τους αποφοίτους της Φιλοσοφικής. Κατά περίεργο τρόπο, όμως, τα ίδια λένε και στη Νομική, όπου επίσης αρνήθηκαν πρόταση της ΠΚΣ για Γενική Συνέλευση του συλλόγου.

Μάλλον έχουν αποφασίσει να μη συζητηθεί στους φοιτητικούς συλλόγους η εξέλιξη που υπάρχει στα ΑΕΙ, αφού ανέλαβαν αποστολή να βάλουν πλάτη στην κυβερνητική πολιτική.

Ομως, υπάρχει λύση. Ηδη η ΠΚΣ μαζεύει υπογραφές από τους φοιτητές για να γίνουν οι Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων. Και μέσα εκεί θα κριθούν όλοι.

Η συνέπεια και η ευθύνη... της ΠΑΣΠ Φιλοσοφικής

Οπως μας πληροφορεί η ΠΑΣΠ στη Φιλοσοφική, σε «καμιά περίπτωση δεν αναγνωρίζεται τίτλος από Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών».

Απ' ό,τι φαίνεται, ξεχνάει η ΠΑΣΠ να ενημερώσει τους φοιτητές της Φιλοσοφικής πως μέσω της οδηγίας της ΕΕ 89/48, που έκανε νόμο η κυβέρνησή της, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζονται ως ισότιμα τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΚΕΣ και ιδιωτικών κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Ακόμα, ξεχνάει να πει στους φοιτητές ότι στο νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ, που προωθεί επίσης η κυβέρνησή της, ορίζεται ως «τριτοβάθμια εκπαίδευση» τα ΑΕΙ-ΤΕΙ και άλλες σχολές που έχουν σπουδές τριών χρόνων (βλέπε κολέγια). Δηλαδή, θεσμοθετείται πλέον και ακαδημαϊκή αναγνώριση.

Αλλά και η Διακήρυξη της Μπολόνια προβλέπει ότι πιστωτικές μονάδες θα παρέχονται και «εκτός του συστήματος ανώτατης εκπαίδευσης».

Ετσι... για να μην ξεχνιόμαστε, φίλοι της ΠΑΣΠ, για το τι προωθεί η κυβέρνησή σας. Καλό είναι, λοιπόν, να πείτε όλη την αλήθεια στους φοιτητές. Τα ψέματα τελείωσαν.

Βαράνε το σαμάρι...

Είναι απίστευτοι αυτοί των ΕΑΑΚ. `Η μήπως το κάνουν επίτηδες; Θεωρούν υπεύθυνους για την κατάσταση που έχει ανοίξει με την «ανωτατοποίηση», τους προέδρους των ΤΕΙ και τους πρυτάνεις. Για την κυβέρνηση και την πολιτική της, ούτε συζήτηση.

Δεν είναι τυχαίο. Για την ΠΑΣΠ, φταίει το ΤΕΕ. Για τη ΔΑΠ, τα ΑΕΙ. Για τα ΕΑΑΚ, οι πρόεδροι κι οι πρυτάνεις.

Με την κυβέρνηση, που νομοθετεί και αποφασίζει, τι γίνεται παιδιά; Δεν ευθύνεται; Προφανώς τα ΕΑΑΚ θεωρούν πως όχι και χέρι χέρι (ΕΑΑΚ-κυβέρνηση) συντηρούν το κλίμα στείρας αντιπαράθεσης μεταξύ ΑΕΙ-ΤΕΙ προκειμένου να περάσει εύκολα η κυβερνητική πολιτική.

Ολα για τα κουκιά... Αυτό φαίνεται να είναι το σύνθημα των ΕΑΑΚ. Υπομονή παιδιά, λίγες μέρες έμειναν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ