Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

1774 Υπογράφεται η Συνθήκη του Κιουτσούκ - Καϊναρτζή.

1908 Ξεσπά το κίνημα των Νεότουρκων στη Θεσσαλονίκη.

1918 Αρχίζει το 5ο Συνέδριο των Σοβιέτ. Ψηφίζεται το πρώτο Σύνταγμα της Ρωσικής Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας.

1948 Τμήματα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας καταλαμβάνουν τη Φιλιππιάδα.

1966 Μεγάλο συλλαλητήριο σιτοπαραγωγών απ' όλη τη Βόρεια Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία επιτίθεται στους αγρότες, για να διαλύσει τη συγκέντρωση, τραυματίζονται 150 αγρότες.

1971 Αποτυχημένη απόπειρα ανατροπής του βασιλιά του Μαρόκου Χασάν από νεαρούς αξιωματικούς.

1985 Το πλοίο «Ρέινμποου Γουόριορ» της οικολογικής οργάνωσης «Γκρίνπις» βυθίζεται στο λιμάνι του Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Το ναυάγιο αποδίδεται σε δολιοφθορά των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει κυβερνητική κρίση στη Γαλλία.

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως το ΠΑΣΟΚ έχουν διατυπωμένες θέσεις εδώ και πολύ καιρό για τα θέματα αυτά (σ.σ.: τα θέματα της διαφάνειας)».

Ετσι αναφέρει αρθρογράφος σε χτεσινό δημοσίευμά του στο «Εθνος». Δε διευκρινίζει, πάντως, ειδικά σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ: Αυτό το «εδώ και πολύ καιρό» ποια περίοδο ακριβώς περιλαμβάνει; Την περίοδο προ ή την περίοδο μετά τις επισκέψεις της «Ζήμενς» στο γραφείο του Τσουκάτου;...

«Ολίγον έγκυος»...

Η υπόθεση με τις μίζες της «Ζήμενς» αφορά κατά 90% το ΠΑΣΟΚ και «μόνο» κατά 10% τη ΝΔ. Το διαβεβαίωσε ο βουλευτής της ΝΔ, ο κ. Μανώλης. Φαίνεται, δηλαδή, ότι ο κ. Μανώλης διαθέτει το κατάλληλο ...αποπατόμετρο και ως εκ τούτου μέτρησε το βόρβορο και κατέληξε ακόμα και σε ποσοστά του τύπου «το ΠΑΣΟΚ έλαβε τόσο τοις εκατό επί της μπόχας - η ΝΔ έλαβε τόσο τοις εκατό επί της ρεμούλας». Ως εκ τούτου η ΝΔ - κατά τον κ. Μανώλη πάντα - είναι «ολίγον έγκυος» σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που είναι «περισσότερο έγκυος». Και για όσους δεν το κατάλαβαν, να το κάνουμε «λιανά»: Μετά από τέτοιου είδους ποσοστιαίες (!) προσεγγίσεις εκ μέρους ενός εκ των (κυβερνητικών, μάλιστα) «πατέρων του Εθνους», είναι περίπου βέβαιο ότι η κυοφορούμενη «κάθαρση», υπέρ της οποίας όλοι τους ομνύουν, πάει για ...ανεμογκάστρι.

«Ολα στο φως»!

«Οταν η κυβέρνησή μας λέει όλα στο φως το εννοεί»!

Πρόκειται για δήλωση βαρυσήμαντη, ευθεία, σταράτη και δεν επιδέχεται κανέναν αντίλογο. Ο πρώτος λόγος που η παραπάνω δήλωση («όλα στο φως»!) δεν επιδέχεται αντίλογο είναι ότι έγινε από τον κ. Βουλγαράκη (στα «Νέα»).

Ο δεύτερος και σοβαρότερος λόγος είναι ότι ο κ. Βουλγαράκης, που διαβεβαιώνει ότι θα έρθουν «όλα στο φως», ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει «διαλεύκανση» και «αποκάλυψη» σκοτεινών υποθέσεων. Ως γνωστόν, ήταν ο αρμόδιος υπουργός τόσο στην υπόθεση με τις απαγωγές των Πακιστανών, όσο και στην υπόθεση των υποκλοπών...

«Ελευθερία ανάπηρη πάλι σου τάζουν»

Μιχάλης Κατσαρός

Λίγη τσίπα!

Αντί να πάνε και να χαθούνε από προσώπου Γης. Αντί να παρακαλάνε να ανοίξει η Γη και να τους καταπιεί. Αντί να πάνε να βρούνε το πιο βαθύ λαγούμι για να κλειστούνε μέσα, μαζί με τις πομπές τους. Αντί να εξαφανιστούνε να μην τους βλέπει ανθρώπου μάτι, αυτοί κυκλοφοράνε από κανάλι σε κανάλι! Τριγυρίζουν από τηλεπαράθυρο σε τηλεπαράθυρο! Σπρώχνονται ποιος θα πρωτοπιάσει στασίδι πίσω από τα μικρόφωνα!

*

Πρώτα τα κόμματά τους στις «μίζες», πρώτοι κι αυτοί στις κάμερες! Καλούν τις κάμερες, για να εκτοξεύσουν τα βαρύγδουπα περιτρίμματα μιας «επιχειρηματολογίας» - φερετζέ της φαυλεπίφαυλης εξουσίας που υπηρετούν τα κόμματά τους.

Πρόκειται για τα κόμματα που η «Ζήμενς» λέει ότι τα «λάδωνε». Αυτά τα κόμματα είναι που οι «στρατηγοί» τους τα «πιάνανε». Είναι τα κόμματα που ψάχνουν (;) να βρουν αναμεταξύ τους ποιος είναι ο «Ρόκος» και ποια (και πόσα;) είναι τα «αδέλφια» του. Είναι τα κόμματα που δεν μπορούν να εγγυηθούν για τα πρόσωπα που τα απαρτίζουν.

*

Αλλά, όλοι αυτοί οι εκλεκτοί εκπρόσωποι του λαού, λες και η υπόθεση αφορά κάποιον άλλον, ωσάν η βρωμιά να μην έχει καμία σχέση με τα «στρατηγεία» τους, με τα υπουργεία τους, με τα κομματικά ταμεία τους, ανοίγουν την ομπρέλα την ώρα που η κοινωνία φτύνει και τρέχουν - σωστοί «στρατιώτες του Εθνους» - να μιλήσουν για τα κόμματά τους. Για να πούνε τι; Για να ισχυριστούν ανερυθρίαστα και βλοσυρά ότι αυτά τα κόμματα (που κυβερνούσαν ενόσω η «Ζήμενς» μοίραζε 100 εκατομμύρια ευρώ, που πήγαν να ξεμπερδέψουν με ένα «λυπούμαι» για τις ντροπές τους, που μίλαγαν για «νταβατζήδες» και κατέληξαν «γιουσουφάκια» των «βασικών μετόχων»), είναι τα ίδια κόμματα που θα κάνουν ...«διαφάνεια», θα κάνουν και ...«κάθαρση»!

*

Το πιο δύσκολο, επομένως, με αυτούς που μπλέξαμε, δεν είναι να βρεις πού πήγαν τα λεφτά. Το απείρως δυσκολότερο είναι να βρεθεί μια στάλα ντροπή.

Που σημαίνει ότι ακόμα κι αν υπάρχει μια πιθανότητα στο ένα δισεκατομμύριο να βρεθεί τι πραγματικά έχει γίνει γύρω από την υπόθεση «Ζήμενς»,

πιθανότητα να βρεθεί λίγη τσίπα στους συναπαρτίζοντες το σύστημα της ξεδιαντροπιάς δεν υπάρχει ούτε μία στο ...τρισεκατομμύριο!


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

«Απογοήτευση» (!) ένιωσε η χτεσινή «Αυγή» με τις αποφάσεις του G8. Φαίνεται είχε επενδύσει στη συγκεκριμένη σύνοδο. Αλλωστε, «κύριοι» όπως ο Μπους, ο Μπερλουσκόνι, ο Μπαρόζο και οι λοιποί σε προδιαθέτουν (ειδικά όταν είσαι «αριστερός») να επενδύσεις επάνω τους...

Δεν αρκεί αυτοί να «σκάβουν το λάκκο τους». Πρέπει να «ξυπνήσει» κι ο «νεκροθάφτης» τους...
Δεν αρκεί αυτοί να «σκάβουν το λάκκο τους». Πρέπει να «ξυπνήσει» κι ο «νεκροθάφτης» τους...

Το κόστος της Συνόδου του G8, εκεί δηλαδή που ο Μπους και η παρέα του συναντήθηκαν για να συζητήσουν το πρόβλημα της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης (σ.σ.: τρώγοντας οι ίδιοι «χαβιάρι σε φωλιά καλαμποκιού» και «αρνάκι γάλακτος με μέλι λεβάντας και καραμελωμένα καρύδια» - από το επίσημο μενού του δείπνου), ανήλθε στα 385 εκατομμύρια ευρώ!

Για να καταλάβετε τώρα το ενδιαφέρον των εν λόγω για την τύχη του κόσμου, κάντε τη σύγκριση: Το ποσό που μόλις και με τα χίλια ζόρια δώσανε μέσω του ΟΗΕ ως επισιτιστική βοήθεια, πριν από έναν περίπου μήνα, για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες για τη σίτιση των εκατομμυρίων ανθρώπων που πλήττονται από την επισιτιστική κρίση, ήταν 500 εκατομμύρια δολάρια.

Οπως προκύπτει, δηλαδή, από την αντιστοιχία μεταξύ ευρώ/δολαρίου, η «φιλανθρωπία» που επέδειξαν τότε για το μαρτύριο εκατομμυρίων ανθρώπων, ισούται με το κόστος των λουκούλλειων γευμάτων και των 2 ημερών διαμονής των ηγετών του G8 στην Ιαπωνία...




Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org