Δεν έκρυψε τη ζοχάδα του ο Γεωργιάδης για τη νέα ήττα της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ στα πανεπιστήμια και βέβαια για τη νίκη της «Πανσπουδαστικής», που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη για 5η χρονιά. Από το φιλόξενο στασίδι της ΕΡΤ, και χωρίς κανέναν αντίλογο, άρχισε να παραληρεί... «Η αριστερά είναι συνυφασμένη με τη βία, είναι στην ιδεολογία τους να δέρνουν κόσμο, θεωρούν τη βία μαμή της Ιστορίας», είπε ο υπουργός εμπορίου της Υγείας, παίρνοντας αφορμή από τις προβοκάτσιες που έγιναν σε ΑΠΘ και ΠΑΔΑ μία μέρα πριν τις φοιτητικές εκλογές. Αλεπουδιάρης ο υπουργός, αλλά το παραμύθι του δεν έχει δράκο. Τα επεισόδια που καταγγέλλει, μια χαρά τα ενσωμάτωσε η κυβερνητική προπαγάνδα και τα μετέτρεψε σε συκοφαντία και καταστολή ενάντια στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, με το οποίο καμία σχέση δεν έχουν οι προβοκάτσιες στα πανεπιστήμια.
Το μήνυμα δυσαρέσκειας και ανυπακοής που στέλνει η νεολαία με κάθε αφορμή δεν περνάει απαρατήρητο από το σύστημα. Γι' αυτό επιστρατεύουν κάθε μέσο για τη χειραγώγηση και την ενσωμάτωσή της. Αυτό προδίδουν και οι λαθροχειρίες που κάνει ο Γεωργιάδης με την επαναστατική βία, μπερδεύοντας μήλα και πορτοκάλια. Στην άκρη του νήματος βρίσκεται η προσπάθεια να νομιμοποιηθεί η κρατική βία του «σκάσε και κολύμπα» στον λαό και στη νεολαία, για να θωρακίζεται το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων, που το παρουσιάζουν ως αμετάβλητο και αιώνιο. Και αντίστροφα, να συκοφαντείται η μαζική λαϊκή πάλη για το σύγχρονο και αναγκαίο, που είναι ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός. Αυτόν τον δρόμο ανοίγει η επαναστατική βία της εργατικής τάξης και του λαού, η κινητήρια δύναμη της ανατροπής!
Ξεπερνούν τις 11.500 τα ακίνητα που θα πλειστηριαστούν από servicers και τράπεζες έως τον ερχόμενο Νοέμβρη, για χρέη που διαμορφώθηκαν την περασμένη δεκαετία, σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς. Τα 2/3 περίπου είναι διαμερίσματα και τα υπόλοιπα μονοκατοικίες, μεζονέτες κ.λπ. Οι τιμές εκκίνησης για την πλειονότητα είναι κάτω από 150.000 ευρώ. Η μεγαλύτερη κατηγορία αφορά λαϊκές κατοικίες που οι ιδιοκτήτες τους δεν μπόρεσαν να τις σώσουν από τα χρέη και τώρα ετοιμάζονται να αλλάξουν χέρια. Η Αθήνα συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό και ακολουθούν Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Πειραιάς, Λάρισα, Βόλος και Ηράκλειο. Με νόμους όλων των κυβερνήσεων, στο όνομα της ανάκαμψης των τραπεζών, τα «κόκκινα» δάνεια μετατράπηκαν σε θηλιά για τα λαϊκά νοικοκυριά και σε καρμανιόλα για τα σπίτια τους, που συνεχίζουν να βγαίνουν σωρηδόν στο σφυρί. Υπάρχει μάλιστα μεγάλο ενδιαφέρον από ομίλους του real estate, που αναζητούν ευκαιρίες για επενδύσεις και αγοράζουν κοψοχρονιά τα σπίτια του λαού. Στα απόνερα της μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης, που έκανε «κανονικότητα» τους πλειστηριασμούς, θωρακίστηκε ο μηχανισμός δήμευσης της λαϊκής κατοικίας για χρέη, παρά το γεγονός ότι χιλιάδες νοικοκυριά γονάτισαν για να εξυπηρετήσουν το στεγαστικό τους δάνειο. Η στέγη - εμπόρευμα στερεί ακόμα και το αυτονόητο από τον λαό, με ευθύνη όλων των κομμάτων, που με το ένα χέρι υπερασπίζονται τα συμφέροντα των τραπεζών και άλλων επιχειρηματικών ομίλων και με το άλλο χτυπούν με ...συμπόνια στην πλάτη όσους χάνουν το σπίτι τους από την άγρια πολιτική τους.