Τα «Αρματα του Γεδεών», η πολεμική επιχείρηση που εξαπέλυσε το Ισραήλ για να ισοπεδώσει τη Γάζα, δεν πέτυχε τους διακηρυγμένους στόχους της, αναφέρεται σε απόρρητο έγγραφο του ισραηλινού στρατού που διέρρευσε. Οπως σημειώνεται στο έγγραφο, «η στρατιωτική επιχείρηση δεν πέτυχε κανέναν από τους στόχους της, δηλαδή την ανατροπή της Χαμάς στρατιωτικά ή την απελευθέρωση των ομήρων». Αντίθετα, το Ισραήλ «έκανε κάθε δυνατό λάθος» κατά τη διεξαγωγή της πολεμικής εκστρατείας, «με κακοδιαχείριση των πόρων και τελικά με εξάντληση των δυνάμεών του, διαβρώνοντας παράλληλα τη διεθνή υποστήριξη». Στον αντίποδα, σύμφωνα με το έγγραφο, η Χαμάς εμφανίζεται να «καταγράφει επιτυχία, αποσπώντας πόρους, διασφαλίζοντας εδάφη, μέσω μιας κατάλληλης μεθόδου μάχης». Ως βασικοί λόγοι για την «αποτυχία» του ισραηλινού στρατού, αναφέρονται η φθορά, η καταπόνηση ανθρώπινου δυναμικού και η κακή προετοιμασία για ανταρτοπόλεμο. Το έγγραφο δίνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα για την κατάσταση «επί του πεδίου» από αυτήν που κατασκευάζουν η ισραηλινή προπαγάνδα και οι Ευρωατλαντικοί, παρουσιάζοντας τον ισραηλινό στρατό ως τον απόλυτο κυρίαρχο στη Γάζα και στη Μέση Ανατολή. Ολα δείχνουν όμως ότι το κράτος - δολοφόνος και οι υπερσύγχρονες Ενοπλες Δυνάμεις του δεν περνούν απλά «ζόρικα» στη Γάζα, αλλά τα έχουν βρει ...μπαστούνια, παρά την τεράστια δύναμη πυρός, την τρομοκρατία, τις εκτοπίσεις, τον λιμό. Ο ήρωας Παλαιστινιακός λαός δεν το βάζει κάτω κι αυτό είναι ένα ζωντανό παράδειγμα για τους λαούς όλου του κόσμου!
Μειώσεις στην τιμή του ρεύματος προαναγγέλλει ο υπουργός Ενέργειας και τα «πρόθυμα» ΜΜΕ αναπαράγουν αμάσητη την είδηση ενόψει ΔΕΘ. Οι δηλώσεις όμως του υπουργού - όπως και η τελευταία ανάρτηση του πρωθυπουργού - είναι σκέτη κοροϊδία. Γιατί και άλλες φορές μειώθηκε η τιμή χονδρικής, αλλά η λιανική τιμή παρέμεινε «στο ύψος της» για τη λαϊκή κατανάλωση. Η κυβέρνηση ...εύχεται μείωση της λιανικής τιμής, επειδή οι πάροχοι αγόρασαν ρεύμα από το χρηματιστήριο Ενέργειας 41% φτηνότερα σε σχέση με πέρυσι. Πόσο πουλούσαν πριν έναν χρόνο τέτοια εποχή στα λαϊκά νοικοκυριά; Στο πράσινο τιμολόγιο η τιμή της κιλοβατώρας είχε βρεθεί κοντά στα 14,4 λεπτά. Πόσο πούλησαν φέτος τον Αύγουστο, που υποτίθεται ότι η χονδρική τιμή ήταν σχεδόν μισή σε σχέση με πέρυσι; Οι τιμές των πράσινων τιμολογίων ήταν ίδιες και υψηλότερες, αφού κυμάνθηκαν από 15,15 έως 25,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα, με μέση τιμή τα 18,8 λεπτά! Η αγορά προβλέπει τώρα ότι οι μειώσεις για τον Σεπτέμβρη δεν θα ξεπεράσουν το 10%, που σημαίνει ότι τα μονοπώλια της Ενέργειας θα βάλουν στην τσέπη τους όλη σχεδόν τη διαφορά που προκύπτει από τη μείωση της χονδρικής. Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, που στηρίζουν με όλα τα μέσα την κερδοφορία τους, απειλούν να τους κάνουν «ντα» αν δεν μειώσουν οικειοθελώς τις τιμές. Παραμύθια της Χαλιμάς δηλαδή και σκέτη πρόκληση για τα ρημαγμένα νοικοκυριά. Αλλωστε, το έχουν δει το έργο σε επανάληψη πριν από λίγες βδομάδες με τις τράπεζες.
Σε κεντρικό καφέ της Λάρισας αυτοαποκαλούμενος «Ελληνοϊσραηλινός στρατιωτικός» επιτέθηκε λεκτικά σε νεαρούς επειδή φορούσαν μπλούζα με τη σημαία της Παλαιστίνης. Και αφού εξαπέλυε απειλές, επιχείρησε να καλέσει την αστυνομία για να τους ασκηθεί δίωξη με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο! Το περιστατικό αυτό βέβαια δεν είναι μεμονωμένο. Ανάλογα είχαν συμβεί και σε άλλες πόλεις, με «τουρίστες» που προκαλούν ξεδιάντροπα. Από πού αντλούν όμως το θράσος τους; Από τη στάση της κυβέρνησης, που διώκει και συκοφαντεί όσους στέκονται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και παλεύουν να πάψει τώρα κάθε στήριξη στο κράτος - δολοφόνο. Από την άθλια προσπάθειά της να κολλήσει τη ρετσινιά του «αντισημιτισμού» σε όσους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης. Αυτό που τους ενοχλεί πραγματικά είναι ότι ο λαός και η νεολαία στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα, με μαζικές διαδηλώσεις και άλλες πρωτοβουλίες του εργατικού - λαϊκού κινήματος, καταδικάζουν την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ και την ελληνική εμπλοκή, κάνοντας φύλλο και φτερό την ισραηλινή και ευρωατλαντική προπαγάνδα. Καλά θα κάνει λοιπόν η κυβέρνηση να μαζέψει τους νταήδες που με την προβιά είτε του «τουρίστα», είτε οποιαδήποτε άλλη, προκαλούν το λαϊκό αίσθημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.