Είναι κάποιες φωτογραφίες που μένουν στην Ιστορία. Οπως εκείνη που δείχνει τον Μπρεζίνσκι, σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου Κάρτερ, να ποζάρει το 1980 με τον νεαρό Μπιν Λάντεν στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν. Ο Μπιν Λάντεν ήταν τότε ηγετική μορφή των Μουτζαχεντίν που πολεμούσαν τους Σοβιετικούς στο Αφγανιστάν. Αλλη ιστορική φωτογραφία είναι αυτή του Αμερικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν, ο οποίος το 2011 συναντήθηκε και φωτογραφήθηκε στη Συρία με τον μετέπειτα αρχηγό του «Ισλαμικού Κράτους», Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Το ...φωτοάλμπουμ κλείνει με τη φωτογραφία του Ντ. Τραμπ να ανταλλάσσει θερμή χειραψία με τον τζιχαντιστή πρόεδρο της Συρίας, Αχμέντ αλ Σαράα, ο οποίος αιματοκυλάει και σήμερα τον λαό της πολύπαθης χώρας, με τις πλάτες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή. Η συνάντηση έγινε στη Σαουδική Αραβία και σηματοδότησε τον αποχαρακτηρισμό του τζιχαντιστή - δεν θεωρείται πλέον «τρομοκράτης» για τις ΗΠΑ - και την άρση των αμερικανικών κυρώσεων στη Συρία. Αλλη μια απόδειξη των σχέσεων αίματος που έχουν οι ιμπεριαλιστές με τους «τρομοκράτες», κατασκευάσματα οι περισσότεροι των μυστικών υπηρεσιών, που αξιοποιούνται σε βρώμικα σχέδια και ανταγωνισμούς, τους οποίους πληρώνουν πάντα οι λαοί. Κι όταν εξαντλήσουν τον ρόλο τους, είτε «αποσύρονται» με μια σφαίρα στο μέτωπο, είτε φοράνε γραβάτα και συνεχίζουν τους ίδιους ρόλους από άλλα πόστα.
Με γηπεδικούς όρους αντιλαμβάνεται η ΟΝΝΕΔ τα πανεπιστήμια και γι' αυτό ο πρόεδρός της ζήτησε να εφαρμοστεί σύστημα ελεγχόμενης εισόδου, όπως στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, με ψηφιακό πάσο μέσω «gov». Θέλουν το ...γήπεδο ελεύθερο για να σουλατσάρουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι χορηγοί του ΝΑΤΟ. Γι' αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να πετάξουν τους φοιτητές στην κερκίδα, αμέτοχους θεατές ή και χειροκροτητές της πολιτικής που ξηλώνει τις μορφωτικές ανάγκες και τα πτυχία τους. Το σχέδιο της κυβέρνησης έχει αποκαλυφθεί: Στοχεύει στην καταστολή των φοιτητών. Στοχεύει τους νέους και τις νέες που πυκνώνουν τις γραμμές του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος και διεκδικούν σύγχρονο, ασφαλές, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο, πτυχία με αξία. Στοχεύει σε όσους παλεύουν ενάντια στη διαπλοκή των σχολών με ομίλους και επιχειρηματικά συμφέροντα. Στοχεύει όλους αυτούς που διεκδικούν κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των πραγματικών αναγκών και όχι για εξοπλιστικές δαπάνες του ΝΑΤΟ. Για όλα αυτά ψήφισαν χτες οι φοιτητές και έστειλαν δυνατό και ελπιδοφόρο μήνυμα ότι δεν κάνουν πίσω. Με την «Πανσπουδαστική» στο «τιμόνι» για άλλη μια χρονιά, κατεβαίνουν πιο δυνατοί και αποφασισμένοι στον στίβο των αγώνων, για να στείλουν στα αποδυτήρια την πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που τους χαντακώνει!
Από 1η Ιούνη οι ιδιοκτήτες οχημάτων σχεδόν υποχρεώνονται να διαθέτουν ασφάλιση που να καλύπτει ζημιές από δασική πυρκαγιά και πλημμύρα. Είναι το γνωστό έργο της ατομικής ευθύνης που προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να απαλλαγεί το κράτος από το κόστος των φυσικών καταστροφών. Αντίστοιχο καθεστώς υπάρχει ήδη για τις κατοικίες, με χαράτσι για την ασφάλιση έναντι φυσικών κινδύνων με τυράκι μια μικρή έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ. Αντίστοιχα, τα οχήματα που δεν θα ασφαλίζονται για αυτή την κατηγορία, θα εξαιρούνται από την κρατική αρωγή σε περίπτωση πυρκαγιάς και πλημμύρας, προσθέτοντας έναν ακόμη κόφτη στις αποζημιώσεις - ψίχουλα που δίνει το κράτος. Και ενώ οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα δουν εκ νέου τα ασφάλιστρα να φουσκώνουν, οι ασφαλιστικοί όμιλοι τρίβουν τα χέρια τους. Ικανότατο για άλλη μια φορά το κράτος στο να στέλνει πελάτες στις μεγάλες επιχειρήσεις και επιλεκτικά ανίκανο να πάρει ουσιαστικά μέτρα πρόληψης - προστασίας του περιβάλλοντος, της ζωής και της περιουσίας του λαού.