Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Η σωστή πλευρά...

Κάπου τα 'χει μπερδέψει ο πρωθυπουργός με τις διάφορες πλευρές της Ιστορίας όπου τοποθετεί την κυβέρνηση και τους ΝΑΤΟικούς συμμάχους της, ανάλογα με τη θέση που παίρνουν απέναντι στις σοβαρές εξελίξεις του πολέμου. Για παράδειγμα η κυβέρνηση Ερντογάν, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, βρίσκεται στη λάθος πλευρά της Ιστορίας, επειδή δεν αναγνωρίζει τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση, ενώ η ελληνική κυβέρνηση που το κάνει βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, βάζοντας πλάτη στο Ισραήλ και νομιμοποιώντας τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Οσο κι αν μαδούν τη ...μαργαρίτα, το κριτήριο της σωστής πλευράς είναι ένα και μοναδικό: Τι συμφέρει τους λαούς, τι υπηρετεί το δίκιο τους. Γι' αυτό η ελληνική, η τουρκική και όλες οι άλλες κυβερνήσεις βρίσκονται πάντα στη λάθος πλευρά της Ιστορίας, με τα συμφέροντα των αστικών τους τάξεων, ενάντια στον λαό τους και στους άλλους λαούς.

... είναι πάντα μία

Η τουρκική κυβέρνηση, για παράδειγμα, εμφανίζεται ως υπερασπιστής του Παλαιστινιακού λαού, αλλά στόχος της είναι να αξιοποιήσει το μουσουλμανικό στοιχείο της περιοχής για να αναβαθμίσει τον ρόλο της ως περιφερειακή δύναμη, για λογαριασμό της τουρκικής αστικής τάξης, στον ανταγωνισμό της και με την ελληνική, που για τον ίδιο λόγο ευθυγραμμίζεται πλήρως με το αμερικανοΝΑΤΟικό σχέδιο στην Ανατ. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Η Τουρκία καταγγέλλει την κατοχή της Παλαιστίνης, η ίδια όμως είναι δύναμη εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, έχει εισβάλει στη Συρία και βομβαρδίζει τους κουρδικούς πληθυσμούς σε Ιράκ και Συρία. Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής πληρώνει και ο τουρκικός λαός. Να λείπουν λοιπόν η κοροϊδία και η υποκρισία. Οι λαοί Ελλάδας και Τουρκίας με την αλληλεγγύη τους στο δίκιο του Παλαιστινιακού λαού βρίσκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, απέναντι στο Ισραήλ, στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις στις δύο χώρες, που συμμαχούν και ανταγωνίζονται για συμφέροντα ξένα προς τους λαούς.

Προπαρασκευή

Δεν είναι μόνο οι στρατιωτικές συνεκπαιδεύσεις με τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και οι άλλες πρόβες πολέμου, που γίνονται όλο και πιο συχνά, με συμμετοχή και της χώρας μας. Είναι και άλλα στοιχεία που συνηγορούν ότι ολόκληρος ο πλανήτης (και η Ελλάδα) βρίσκεται σε πολεμική προπαρασκευή, στο φόντο ανταγωνισμών που οξύνονται και όπου μια σπίθα μπορεί γρήγορα να γίνει πυρκαγιά. Για παράδειγμα, δημοσιεύτηκε χτες ρεπορτάζ στον Τύπο για τα καταφύγια που θα φιλοξενήσουν αμάχους στην Αθήνα σε περίπτωση «κρίσης», για τα οποία εκκρεμεί νομοθετική ρύθμιση που θα συμπεριλάβει και τις εγκαταστάσεις του Μετρό (εκδοτήρια, αποβάθρες και κατά περίπτωση σήραγγες). Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, το 112 της Πολιτικής Προστασίας αναβαθμίζεται και αποκτά αυξημένους ρόλους, που παραπέμπουν σε συγκεντρωτικό μηχανισμό διαχείρισης σοβαρών κρίσεων. Τέτοιες διαρροές και «πληροφορίες» μόνο τυχαίες δεν είναι σε στιγμές που η γειτονιά μας φλέγεται και η εμπλοκή της χώρας μας βαθαίνει, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης από το Ισραήλ και τους ΝΑΤΟικούς συμμάχους του. Από τη μια σπέρνουν εφησυχασμό, ότι η συμμετοχή σ' αυτά τα εγκληματικά σχέδια εγγυάται τάχα την «ασφάλεια» και από την άλλη καλλιεργούν κλίμα φόβου για το τι μπορεί να συμβεί, αν η χώρα μας δεν είναι στην αιχμή του ευρωατλαντικού σχεδιασμού. Ο λαός όμως έχει και τη δύναμη και την πείρα να δει πιο καθαρά πού οδηγεί η συμμετοχή στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Να δυναμώσει την πάλη του για απεμπλοκή απ' αυτούς, την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και στον αγώνα του να έχει πατρίδα.

Να περιμένουμε...

Η περίπτωση της Ισραηλινο-γερμανίδας Σάνι Λουκ είναι από εκείνες που έγιναν περισσότερο γνωστές μετά την 7η Οκτώβρη σε όλο τον κόσμο. Τα πρώτα βίντεο έδειχναν το κορμί μιας κοπέλας αναίσθητο στην καρότσα ενός φορτηγού, ανάμεσα σε ενόπλους με στρατιωτικά και πολιτικά ρούχα. Η εκδοχή που επικράτησε, μέσα από τα κανάλια της ισραηλινής προπαγάνδας, είναι ότι πρόκειται για την Σάνι Λουκ, η οποία διασκέδαζε στο γνωστό rave party και η Χαμάς την πήρε σαν «λάφυρο» - άγνωστο αν ήταν ζωντανή ή νεκρή. Γρήγορα επιβεβαιώθηκε από τους ίδιους τους γονείς της ότι η Λουκ ήταν ζωντανή και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Γάζας. Η περίπτωσή της καταχωρήθηκε ως ένα από τα πιο κραυγαλέα fake news του πολέμου. Ολα αυτά μέχρι προχτές.

... κι άλλα;

Αμέσως μόλις μπήκαν οι Ισραηλινοί στη Γάζα και αναζωπυρώθηκε η προπαγάνδα για τα «ανθρωπόμορφα κτήνη» που βιάζουν και σκοτώνουν για ψύλλου πήδημα, ανακοινώθηκε από τις ισραηλινές υπηρεσίες - για άλλη μια φορά η μοναδική πηγή - ότι η Λουκ όχι μόνο δολοφονήθηκε, αλλά της έκοψαν και το κεφάλι! Η απόδειξη μάλιστα είναι ένα οστό από το κρανίο της που ταυτοποιήθηκε με δείγμα DNA. Καμία άλλη λεπτομέρεια δεν έγινε γνωστή, ενώ τα «τρία σενάρια» που διακινούν οι Ισραηλινοί για το πώς πέθανε είναι το ένα πιο γελοίο από το άλλο. Ετσι, θα μείνουμε όλοι με την απορία: Πώς από το νοσοκομείο της Γάζας μέσα σε δυο βδομάδες βρέθηκε νεκρή κοντά στον χώρο όπου διασκέδαζε στις 7 Οκτώβρη; Τι ήξεραν και τι δεν ήξεραν οι γονείς της όταν επιβεβαίωναν ότι είναι ζωντανή; Ακόμα κι αν σκοτώθηκε, πώς βρέθηκε το κρανίο της στον χώρο του πάρτι ενώ το σώμα της φαίνεται να απομακρύνεται από ένοπλους με φορτηγό και πιθανότερο προορισμό τη Γάζα; Να περιμένουμε κι άλλον γύρο «αποκαλύψεων» και ...διορθώσεων για γεγονότα που ξεμπροστιάζουν την προκλητική ισραηλινή προπαγάνδα;



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ