Παρασκευή 9 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τους έχουν...

Ο καβγάς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για τα «υπερκέρδη» και τη φορολόγησή τους είναι ο «φερετζές» της βάρβαρης πολιτικής που κάνει τα κέρδη να καλπάζουν, με τους αντεργατικούς - αντιλαϊκούς νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν. Μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι καταγράφουν κέρδη ρεκόρ, ειδικά στον τομέα της Ενέργειας, εξαιτίας των νόμων της «απελευθέρωσης», του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, της διασυνδεσιμότητας των δικτύων, αλλά και των κυρώσεων που έχουν επιβάλει ΗΠΑ και ΕΕ στη Ρωσία. Κι ενώ τα κόμματα που έβαλαν την υπογραφή τους σ' αυτό το αντιλαϊκό πλαίσιο κοροϊδεύουν τον λαό ότι με τη φορολόγηση των «υπερκερδών» «στριμώχνουν» τάχα τους ομίλους, για να χρηματοδοτεί το κράτος μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, έρχονται οι μεγαλοεπιχειρηματίες να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους, υπερασπιζόμενοι το «δικαίωμα» που τους δίνουν οι νόμοι της αγοράς να κυνηγούν το μέγιστο κέρδος.

... εμπιστοσύνη

Για παράδειγμα, με παρέμβασή του, ο διευθύνων σύμβουλος της «Motor Oil», Γ. Βαρδινογιάννης, απαντάει ότι «η ύπαρξη υψηλών κερδών (...) δεν είναι αισχροκέρδεια» και ότι «το σωστό είναι να μιλάμε για απρόσμενα κέρδη και όχι για υπερκέρδη». Προσθέτει μάλιστα ότι «δικαίως επιβλήθηκε η έκτακτη φορολογία» και ότι η ίδια η εταιρεία είχε προτείνει στην κυβέρνηση την επιστροφή μέρους της κερδοφορίας. Κανένα «στρίμωγμα» δεν αισθάνονται λοιπόν οι μεγάλοι όμιλοι ούτε από την «εθελοντική» φορολογία τους πάνω στα τεράστια κέρδη ούτε από τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ανακαλύψει τα υπερκέρδη τους και θα τα φορολογήσει περισσότερο από τη ΝΔ. Κάθε άλλο μάλιστα. Τα κόμματά τους σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση χαίρουν της απολύτου εμπιστοσύνης τους ότι και στη νέα κοινοβουλευτική «σεζόν» θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να βλέπουν τα ψηφία να αυξάνονται στους ισολογισμούς τους...

Γατάκι

Μπορεί ορισμένοι να απορούν με το κάλεσμα πρώην στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης προς τα ορφανά της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν Πλεύση Ελευθερίας, για τους γνωρίζοντες όμως πράγματα και καταστάσεις, τα δημόσια τιτιβίσματά τους μόνο τυχαία δεν είναι, αφού στη σχέση της με τους χρυσαυγίτες η Ζ. Κωνσταντοπούλου υπήρξε κανονικό ...γατάκι όσο ήταν πρόεδρος της Βουλής. Για παράδειγμα, τον Μάρτη του 2015, είχε θέση ζήτημα μη νόμιμης λειτουργίας του Κοινοβουλίου λόγω της απουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής! Εννοείται βέβαια ότι η Χρυσή Αυγή υποδέχτηκε πανηγυρικά τις δηλώσεις της. Λίγους μήνες μετά, τον Μάη του 2015, αρνήθηκε να συζητηθεί και να καταδικαστεί περιστατικό επίθεσης του ναζί βουλευτή Γ. Λαγού εναντίον της Λιάνας Κανέλλη στους διαδρόμους της Βουλής, επειδή ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης. Για το περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως η Διάσκεψη των Προέδρων που ήταν σε εξέλιξη και από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ ζητήθηκε να συζητηθεί το θέμα και να πάρει θέση η διάσκεψη. Η Κωνσταντοπούλου όμως δεν δέχτηκε ούτε καν τη συζήτηση, παραπέμποντας το θέμα στις ...ελληνικές καλένδες της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής. Τότε, μάλιστα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είχε καταγγείλει σε ανακοίνωσή της «τη στάση της προέδρου της Βουλής, η οποία με τη συμπεριφορά της έδωσε κάλυψη σε αυτή την τραμπούκικη συμπεριφορά», σημειώνοντας πως «δεν είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος της Βουλής καλύπτει και εξωραΐζει τη Χρυσή Αυγή» και ζητώντας από την τότε κυβέρνηση και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν θέση. Πράγμα βέβαια που επίσης δεν έγινε ποτέ...

Μαθηματικά

Κάθε λογής αλχημείες επιστρατεύουν οι διάφοροι διάττοντες αστέρες, τύπου Βαρουφάκη, για να «ψαρέψουν» ψήφους. Σε μια τέτοια εκδοχή, λένε πως η είσοδος κι άλλων κομμάτων στη Βουλή (επομένως και του ΜέΡΑ25) είναι προϋπόθεση για να στερηθεί η ΝΔ την αυτοδυναμία ή έστω να μην «ξεσαλώσει» ως κυβέρνηση. Κάπως «περίεργα» ακούγονται τα μαθηματικά τους... Αλλά το θέμα σίγουρα δεν είναι μαθηματικό! Είναι πολιτικό και αυτό πρέπει να είναι και το κριτήριο της ψήφου. Γιατί ούτε τα ...μωρά δεν πιστεύουν ότι το ΜέΡΑ25 μπορεί να βάλει φρένο στην πολιτική της κυβέρνησης, όταν συμφωνεί με το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι σημαιοφόρος της «πράσινης ανάπτυξης» και στην προηγούμενη τετραετία η μισή κοινοβουλευτική ομάδα του κατέληξε στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ! Τι έχει να φοβηθεί η επόμενη κυβέρνηση από ένα κόμμα που κοκορεύεται ότι οι ...«αντισυστημικές» του ιδέες υιοθετούνται από την ΕΚΤ και εφαρμόζονται από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ; Απολύτως τίποτα! Γι' αυτό, με ...απλά μαθηματικά, εκείνο που μπορεί την επόμενη μέρα να εμποδίσει αντιλαϊκά μέτρα και να δώσει ανάσες στον λαό, πρωταγωνιστώντας στον οργανωμένο αγώνα του, είναι μόνο το ΚΚΕ. Εκεί πιάνει τόπο πραγματικά η κάθε ψήφος, δυναμώνοντας τη γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση και σε όλα τα κόμματα που θα στηρίζουν την πολιτική της.

Παράγκα

Δεν έχουν τέλος τα προεκλογικά «ανακατέματα» στα διάφορα ακροδεξιά, αντιδραστικά μορφώματα, από τα οποία δεν θα μπορούσε να λείπει ο γνωστός γυρολόγος, δηλωμένος αντικομμουνιστής, δημοτικός σύμβουλος Πάτρας, Νικολόπουλος... Μετά τα «βέλη» κατά του μορφώματος ΝΙΚΗ ότι κρύβει την πολιτική του ταυτότητα και το πρόγραμμά του «βρίθει από ανοησίες», ήρθε ο «γάμος» με τον Βελόπουλο, που κατέληξε σε «διαζύγιο», επειδή (όπως ο ίδιος άφηνε να εννοηθεί σαν απατημένη σύζυγος) δεν τα βρήκαν στη μοιρασιά των «οφιτσίων». Για να ακολουθήσει ο «γάμος» με τη ΝΙΚΗ! Ολα αυτά σε διάστημα λιγότερο του μισού μήνα... Τέτοια κινητικότητα υπάρχει στην ακροδεξιά παράγκα των διαφόρων χρήσιμων ταγών που στέκονται απέναντι σε κάθε εργατική, λαϊκή διεκδίκηση. Αρκεί να δει κανείς ποια επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα κρύβονται πίσω από όλα αυτά τα μορφώματα, που κατά τ' άλλα παρουσιάζονται ως δήθεν «αντισυστημικά» και «ανεξάρτητα», ενώ βρίσκονται σε «διατεταγμένη υπηρεσία», ως κόμματα «μιας χρήσης» και «ειδικού σκοπού. Να «ψυλλιαστεί» ο λαός γιατί προβάλλονται με τόση ζέση από prime time εκπομπές και από τα «σαλόνια» μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδων. Και να 'ναι πέρα για πέρα καθαρό ότι όλα αυτά τα μορφώματα αθροίζονται στους θεματοφύλακες της αντιλαϊκής πολιτικής, που συνθλίβει τα δικά του δικαιώματα και τις ανάγκες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ