Σάββατο 30 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Στο ίδιο μοτίβο η πυρόσβεση ...

Τη στιγμή που τόσο η πολιτική όσο και η υπηρεσιακή ηγεσία της Πυροσβεστικής προχωρά σε μεγαλοστομίες για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Σώματος, «με τα όποια προβλήματα υπάρχουν», οι πυροσβέστες, με το φιλότιμό τους, καλούνται να πολεμήσουν για να βγάλουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους.

Η κυβέρνηση, μέσω του νυν υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια αλλά και του τέως Ν. Δένδια, έκανε λόγο για το γερασμένο εναέριο και επίγειο στόλο αλλά δεν έκανε το παραμικρό προκειμένου να ενισχυθεί το Σώμα. Αντίθετα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα έκανε αίτημα βοήθειας σε χώρες της ΕΕ. Ετσι, από το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας αρχικά και μετά από το Πυροσβεστικό Σώμα, ανακοινώθηκε πως στη χώρα μας στάλθηκαν προχτές δύο «καναντέρ», καθώς και ένα συνοδευτικό αεροσκάφος της γαλλικής Πολιτικής Προστασίας με 16 άτομα (πληρώματα και τεχνικούς), ούτως ώστε να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών. Την ίδια ώρα, τα αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας, με δεκάδες χρόνια στην ... πλάτη τους, συνήθως παραμένουν καθηλωμένα λόγω γήρατος, αλλεπάλληλων βλαβών και έλλειψης χρημάτων.

Δεν αντιμετωπίζεται...

Με στόχο τον βέλτιστο συντονισμό και την αξιοποίηση των κονδυλίων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, που παραμένει στο απογοητευτικό 27%, συγκαλείται, την προσεχή Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, το Εθνικό Συμβούλιο Απασχόλησης. Στο Συμβούλιο, τη συγκρότηση του οποίου είχε προαναγγείλει ο Αντ. Σαμαράς κατόπιν σχετικής πρότασης του Ευ. Βενιζέλου, συμμετέχουν εκπρόσωποι των παραγωγικών υπουργείων (Εργασίας, Ανάπτυξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας, Αγρ. Ανάπτυξης), των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων, αλλά και επαγγελματικών φορέων. Επιδίωξη είναι να υπάρξει καλύτερος συνδυασμός των προγραμμάτων που υλοποιούνται με κοινοτικά, κυρίως, κονδύλια και των πραγματικών αναγκών των κοινωνιών και των επιχειρήσεων σε κλαδικό επίπεδο. Η σύγκληση του Συμβουλίου σηματοδοτεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταδείξει ότι στο επίκεντρο των προσπαθειών της δεν βρίσκεται μόνο η δημοσιονομική παράμετρος, αλλά η μετουσίωση της οικονομικής προόδου σε λύσεις για τους πολλούς που έχουν πληγεί βάναυσα από την κρίση. Ποια είναι η οικονομική πρόοδος; Τα αιματοβαμμένα από την άγρια φοροληστεία του λαού πρωτογενή πλεονάσματα και οι αντεργατικές αλλαγές για πάμφθηνους εργαζόμενους. Τι μπορεί, λοιπόν, οι λεγόμενοι «κοινωνικοί εταίροι» να συζητήσουν; Κι άλλες χρηματοδοτήσεις των επιχειρηματιών για τα προγράμματα μαθητείας, πρακτικής άσκησης, εργασιακής εμπειρίας, μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, δηλαδή ενίσχυση των επιχειρηματιών. Αλλά η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με τέτοια μέτρα. Μόνο με ανατροπή του καπιταλισμού για το σοσιαλισμό.

Αμερικανολαγνεία

Είπε ο Γ. Μηλιός του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό (ρ/σ «Αθήνα 9.84»): «...το πολύ αυστηρό σύστημα που έχουν οι ΗΠΑ -όπου εκεί οι ποινές είναι αδυσώπητες στην περίπτωση που διαπιστωθεί φοροδιαφυγή, μέχρι φυλάκιση χωρίς καμία δυνατότητα εξαγοράς-, όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε μια φορολογική συνείδηση που την έχει αποδεχτεί ο πολίτης». Θιασώτης, λοιπόν, του φορολογικού συστήματος των ΗΠΑ ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενός συστήματος που έφτασε ο δισεκατομμυριούχος Ου. Μπάφετ να ζητά πιο δίκαιη φορολόγηση, γιατί «είναι άδικο εγώ να φορολογούμαι μόνο με 19% για αποδόσεις κεφαλαίων εκατομμυρίων και οι υπάλληλοί μου, που βγάζουν πολύ λιγότερα, με 33%», προτρέποντας τον Μπ. Ομπάμα να φορολογήσει τους πλούσιους, αφού είχε ξεκινήσει τάχα καμπάνια για έναν «ηθικό καπιταλισμό». Ο Ομπάμα αύξησε βεβαίως τη φορολογία για τους διάφορους Μπάφετ από 19% στο 30%, πάλι λιγότερο από το 33% των υπαλλήλων τους. Δεν είναι πρώτη φορά που οι του ΣΥΡΙΖΑ εκθειάζουν την αμερικανική οικονομική πολιτική, που αυξάνει τα κέρδη των μονοπωλίων και τη φτώχεια και την ανεργία στους εργαζόμενους. Οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες αυξάνονται και αποτελούν πονοκέφαλο, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του ίδιου το Ομπάμα που ζήτησε αυξήσεις μισθών.

Με τον καπιταλισμό του Μπάφετ

Διαβάζουμε στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι «ο "καλός καπιταλιστής" Μπάφετ είναι μια από τα ίδια με τους κακούς. Ο υπέρμαχος της "υπερφορολόγησης" των πλουσίων βοήθησε τη μεγάλη αλυσίδα φαστ φουντ "Burger King" να γλυτώσει φόρους εκατομμυρίων δολαρίων, μεταφέροντας την έδρα της στον Καναδά μέσω της εξαγοράς της καναδικής "Tim Horton"». Τι έκανε ο Ομπάμα; Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ έχει δηλώσει πως «όποια αμερικανική εταιρεία φεύγει στο εξωτερικό για να μην πληρώνει φόρους είναι σα να αποποιείται την αμερικανική υπηκοότητα». Τώρα δηλαδή «τους έκανε τη μούρη κρέας», όπως λέει ο λαός μας. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει ηθικός και ανήθικος καπιταλισμός. Οπως έχει πει ο κ. Σμιντ της «Google», που κατάφερε να μη φορολογηθεί στις ΗΠΑ μέσω εξωχώριων εταιρειών, «αυτό που λέτε εσείς φοροδιαφυγή, εγώ το λέω καπιταλισμό και είναι υπερήφανος γι' αυτόν». Ο,τι δηλαδή συγκαλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι θιασώτης της πολιτικής των ΗΠΑ, και καμώνεται πως θα φορολογήσει τους πλούσιους με το σύστημα των ΗΠΑ. Αρα ή είσαι με το λαό ή με το κεφάλαιο. Και με τους δύο δε γίνεται, δεν μπορεί και το κεφάλαιο να κερδίζει και ο λαός να ευημερεί.Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει στρατόπεδο και το διαλαλεί. Με τον καπιταλισμό του Μπάφετ...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ