Πέμπτη 22 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Ψήφος βόλι

Ο πρωθυπουργός έβαλε στην ομιλία παρουσίασης του «αναπτυξιακού τους προγράμματος» το κριτήριο ψήφου με το εξής δίλημμα: «Σταθερά βήματα μπροστά ή επιστροφή στον εφιάλτη μιας χρεοκοπίας; Σε αυτό καλείται ο πολίτης να απαντήσει την επόμενη Κυριακή: Μπροστά στην ανάπτυξη ή πίσω στην κρίση». Ας σκεφτούν οι εργαζόμενοι. Μιλά για καπιταλιστική ανάπτυξη, θέλει ψήφο για ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής. Οι επενδύσεις θα γίνουν με τα μόνιμα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα. Με όλα τα φορομπηχτικά μέτρα και χαράτσια σε ισχύ, ενώ εξήγγειλε μείωση φορολογίας κεφαλαίου, μείωση ενεργειακού κόστους - όταν μεγάλος αριθμός λαϊκών νοικοκυριών δεν έχει ρεύμα - κρατικά έργα υποδομής που θα εκμεταλλεύεται το κεφάλαιο. Ερχονται δε νέες μειώσεις συντάξεων και απελευθέρωση απολύσεων. Είναι αυτή ζωή για το λαό; Να γιατί λέμε τώρα ψήφο στο ΚΚΕ. Είναι βόλι στην καρδιά του κεφαλαίου, της πολιτικής και της εξουσίας του, της ΕΕ.

Πολιτική αρχών...

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί στο β' γύρο να καταψηφιστούν οι υποψήφιοι που στηρίζονται επίσημα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε δήμους και περιφέρειες που δεν υπάρχουν δικοί του υποψήφιοι. Αραγε αυτό σημαίνει υπερψηφίσει του Τζιτζικώστα ενάντια στον Ιωαννίδη στην Κ. Μακεδονία; ή του Κατσιφάρα στη Δυτική Ελλάδα ή του Καρυπίδη (του γνωστού παρ' όλίγον...) στη Δυτική Μακεδονία; Την ίδια στιγμή καλεί λέει σε στήριξη των υποψηφίων του ΚΚΕ σε Χαϊδάρι, Πετρούπολή, Πάτρα οχι όμως σε Ικαρία που ο υποψήφιος του ΚΚΕ (με 44%) αντιπαρατίθεται με τον υποψήφιο που απο κοινού είχαν στηρίξει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗΜΑΡ το 2010 και τον οποίο η «Αυγή» παρουσίαζε ως «γνωστό αγωνιστή», που σπάει το «κατεστημένο του ΚΚΕ». Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται φανταζόμαστε σε όλη την Ελλάδα με παζάρια και συναλλαγές. Για τέτοια «πολιτική αρχών» μιλάμε που ζαλιστήκαμε! Εμείς πάντως δεν βλέπουμε πολιτική αρχών αλλά ψηφοθηρία που απευθύνεται και στους ψηφοφόρους που στήριξαν «Λαϊκή Συσπείρωση» την προηγούμενη Κυριακή οι οποίοι βεβαίως δεν πρέπει να τσιμπήσουν!

Exit polls ή ράδιο αρβύλα

Μια ανακοίνωση της GPO στην ουσία παίρνει αποστάσεις από τα exit polls που ανακοινώθηκαν την περασμένη Κυριακή και φούσκωναν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια ώρα όλως περιέργως εμφάνιζαν μειωμένα τα ποσοστά του ΚΚΕ αφήνοντας εντυπώσεις. Αλήθεια, από όλους αυτούς που προδίκαζαν μείωση ή καθήλωση των ποσοστών των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, ποιος θα βγει να πει ότι οι ψήφοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προσέγγισαν τις 500.000 πανελλαδικά; Βεβαίως, θυμηθήκαμε ότι τα exit polls δεν είναι πρώτη φορά που αξιοποιούνται όχι μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων αλλά και για τη χειραγώγηση ψηφοφόρων. Ο «Ρ» είχε καταγράψει καταγγελίες για την περίπτωση των δημοτικών εκλογών στην Πάτρα το 1998, όταν ομάδες του ΠΑΣΟΚ με βάση τα exit polls κατεύθυναν ψηφοφόρους να ψηφίσουν τον υποψήφιο της ΝΔ προκειμένου να ανακοπεί η δυναμική του ψηφοδελτίου που υποστήριζε τότε το ΚΚΕ. Μήπως τελικά αντί για exit polls έχουμε ράδιο αρβύλα αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης; Θα δούμε άραγε το έργο να επαναλαμβάνεται και αυτήν την Κυριακή;

Αέρας στα πανιά...

Συνεχίζουν τα αστικά ΜΜΕ τα μεγάλα αφιερώματα στη Χρυσή Αυγή, στο όνομα της ερμηνείας του εκλογικού αποτελέσματος που κατέγραψε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, της προσπάθειας ανίχνευσης της ιδεολογίας των ψηφοφόρων της, στο ποιος ευθύνεται για τις ψήφους και τα ποσοστά της, πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί και άλλα πολλά. Ετσι, στο όνομα όλων αυτών, προβάλλουν την εγκληματική οργάνωση ακόμη και πρωτοσέλιδα, ρίχνοντας δήθεν «κλάμα». Ετσι την έχουν καθημερινά στο προσκήνιο, δίνοντας «αέρα στα πανιά» της, ενώ κατά τα άλλα την πολεμούν!

Εχουν τη μύγα;

Η «Αυγή» με ολόκληρο άρθρο της (!) αντέδρασε έντονα στη διατύπωση της ομιλίας του Δ. Κουτσούμπα, στη Θεσσαλονίκη, για «προβοκατόρικες διαδόσεις ενάντια σε εκείνους που τους χαλάνε τη σούπα». Γιατί, αλήθεια, είδαν τους εαυτούς τους σε αυτήν τη διατύπωση; Μήπως έχουν τη μύγα;



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ